מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 207 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות מכל מאפה קרמשניט)
- הבצק
- חומץ 5% - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
- וודקה - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
- מלח - קורט
- מים - כוס (240 מ"ל)
- ביצה - Large
- חמאה - 3 אריזות נייר - סה"כ (300 גרם)
- קמח לבן - 450 גרם
- הקרם הגיאורגי המבושל
- סוכר - כוס (179 גרם)
- קמח לבן - 7 כפות שטוחות - סה"כ (84 גרם)
- סוכר וניל - 2 אריזות נייר - סה"כ (20 גרם)
- חלמון ביצה - 4 יחידות - סה"כ (72 גרם)
- חלב - קופסת קרטון (1 ליטר)
- חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
- וודקה - כפית (5 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מאפה קרמשניט מושלם
- הכנת הבצק:
- 1 לערבב בקערה את החומץ, הוודקה, המלח, המים והביצה, להוסיף את החמאה, לערבב להטמעה, להוסיף את הקמח וללוש לאט לאט לבצק נעים.
- 2 לחלק את הבצק ל- 6 כדורים שווים בגודל כף יד, להניח על מגש, לעטוף ולהכניס למקפיא ל- 24 שעות לפחות.
- 3 ביום האפייה להפשיר את כדורי הבצק ולהניח על נייר אפייה. לפזר כף קמח על משטח העבודה ולרדד כל כדור לגודל מלבן בעובי של כס"מ. בעזרת סכין ליישר את המלבן בצדדים (לשמור את שאריות הבצק אחרי שאופים אותן לקראמבל מלמעלה) ובעזרת מזלג לחורר אותו במס` מקומות כדי שבזמן האפייה הבצק לא יעלה יותר מדי.
- 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
- הכנת הקרם הגיאורגי המבושל והרכבת הקרמשניט:
- 1 לערבב בקערה אחת את הסוכר, הקמח וסוכר הוניל.
- 2 לטרוף בקערה שנייה את החלמונים, להוסיף כוס מהחלב , לטרוף, להוסיף את תכולת הקערה הראשונה, לערבב היטב כדי שלא יהיו גושים ולהוסיף את יתרת החלב.
- 3 להעביר את התערובת אל הגז בסיר על אש גבוהה ולערבב עד שמסמיך ורותח. להוריד לאש נמוכה ולערבב למשך כ- 5 דקות נוספות.
- 4 להוסיף את החמאה והוודקה, לערבב ולכבות את האש.
- 5 לקרר מעט ולערבל עם מיקסר ידני.
- 6 על מגש הגשה להניח מלבן בצק אחד, למרוח את הקרם המבושל וכך יוצרים 3 שכבות (סה"כ 2 מאפי קרמשניט). לפורר את שאריות הבצק ולפזר מעל הקרמשניט כמו קראמבל.
- 7 בתיאבון
ציוד נדרש: מיקסר ידני.
במקום הקרם הגיאורגי המבושל ניתן להקציף 2 שמנת מתוקה, חבילת פודינג וניל וכוס חלב לפי הוראות ההכנה. אפשרות נוספת למילוי: להקציף שמנת מתוקה אחת לפי ההוראות ולאחר שמתקרר הקרם המבושל לערבב יחד - טעם גן עדן באחריות - מתחסל במהירות! המתכון של אימי אסתר היקרה שלי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
32% |
10.4% |
57.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב