דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 22 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות טחינה עם סילאן
עוגיות פשוט מושלמות
  • 1 להניח את כל המצרכים היבשים בקערה, לערבב לפיזור אחיד של המצרכים וליצור גומה.
  • 2 לערבב את השמן, הטחינה הגולמית והסילאן בקערה נפרדת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3 למזוג את תערובת הטחינה אל המצרכים היבשים בקערה ולערבב בעזרת הידיים עד לקבלת בצק במרקם של פלסטלינה.
  • 4 לקרוץ מהבצק כדורים קטנים ולקשט בשקד שלם קלוף.
  • 5 להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום של כ- 170 מעלות במשך 10-12 דקות (העוגיות תהיינה רכות אך הן תתקשנה במהלך הקירור).
  • 6 לפדר באבקת סוכר ולהגיש (לשמור את העוגיות בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר).
  • 7 בתיאבון חיוך
  • גיוונים/טיפים:
  • 1 בכדי להכין את העוגיות בגרסא מעט בריאה יותר - ניתן לשלב 50% קמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן.
  • 2 ניתן להשתמש בכל טחינה שאוהבים (גם משומשום מלא).
  • 3 קישוט השקד אינו חובה - ניתן לקשט רק באבקת סוכר או פיסטוק במקום שקד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 28% 9.4% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב