דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות לבקוכן - דובשניות מהמטבח הגרמני
אין ספק שהגרמנים יודעים להתפנק
  • 1 לחמם במיקרוגל את שמן הקוקוס והדבש למשך כ- 30 שניות, לערבב היטב ולהוסיף את מיץ הלימון ומיץ התפוזים. להניח בצד.
  • 2 לערבב בקערה בינונית את שאר מצרכי הבצק עד לפיזור אחיד.
  • 3 למזוג את תערובת הדבש אל הקערה, לערבב עם כף בהתחלה ולאחר מכן לערבב עם הידיים. התערובת אמורה להיות דביקה מעט כמו גוש בצק שמזכיר פלסטלינה.
  • 4 להעביר את הבצק אל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (בעזרת ידיים רטובות או משומנות), לשטח עם הידיים, להניח בצד למנוחה של כ- 20 דקות ולחמם בינתיים את התנור לחום של 175 מעלות (יותר לכיוון ה- 170).
  • 5 לאפות את הבצק למשך כרבע שעה ולבדוק אם העוגה קפיצית ואם קיסם הנועצים בה יוצא יבש (להיזהר שלא לאפות יתר על המידה).
  • 6 לצנן מעט את העוגה ולהכין בינתיים את הציפוי: לערבב בקערה את כל המצרכים (להתחיל עם 2 כפות מים ואם התערובת פירורית או סמיכה מדי אז להוסיף כפית מים נוספת לפי הצורך. התערובת צריכה להיות מעט סמיכה אך שיתאפשר למרוח אותה בקלות על העוגה).
  • 7 למזוג את הציפוי על העוגה ולמרוח באופן אחיד לכיסוי שלם של העוגה. לצנן לחלוטין לפני החיתוך לריבועים קטנים - הציפוי אמור גם להתקשות (ניתן לזרז את הקירור על ידי הכנסת העוגה למקרר לכחצי שעה).
  • 8 לשמור בטמפרטורת החדר (אלא אם כן מדובר על יום חם במיוחד ואז יש לשמור במקרר, אך להגיש בטמפרטורת החדר).
  • 9 מתקבלות דובשניות לבקוכן מושלמות - בתיאבון חיוך
  • טיפים/גיוונים:
  • 1 ניתן להשתמש ב- 200 גרם סילאן במקום דבש (לטבעוניים או לאלו הרגישים או אלרגיים לדבש). במקום הסילאן ניתן להוסיף עוד דבש (סה"כ 200 גרם דבש במתכון).
  • 2 הדובשניות לא יוצאות חריפות בשל הג`ינג`ר, המעניק להן איזון מבחינת הטעמים. ניתן להוריד את הכמות לכפית אחת למי שחושש (לא מומלץ לוותר על התבלינים).
  • 3 ניתן להוסיף 1/2 כוס שקדים פרוסים לתערובת הבצק.
  • 4 גרסאות ישראליות רבות לעוגיות הלבקוכן מוסיפות להן סוכר - אין צורך בתוספת סוכר מעבר לדבש במתכון.

ציוד נדרש: תבנית ריבועית 20X20 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 14.1% 5.6% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב