דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
פסטייה מרוקאית מושלמת לחגים
  • 1 לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את הפרגיות הקצוצות ולטגן כ- 4 דקות עד שמחליפות צבע (לערבב מדי פעם). לתבל במלח ובפלפל שחור, לערבב ולטעום.
  • 3 להוסיף את הפירות היבשים והקינמון, לערבב ולהוסיף את אגוזי המלך. לערבב היטב, לאחר כ- 2 דקות לכבות את האש ולהניח לקירור.
  • 4 לשמן מעט תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, לפרוס עליה דף פילו ולשמן אותו מעט, וכך לעשות עם 2 דפי פילו נוספים (להוסיף ולשמן).
  • 5 להניח על דפי הפילו מתערובת הפרגיות שהתקררה לנו. לקחת 2 דפי פילו נוספים, לקפל אותם לשניים ולהניח באמצע התבנית כך שיכסו את התערובת. לקחת את "הכנפיים" של דפי הפילו מהצדדים, לכסות כלפי פנים ולמרוח מעל מעט שמן.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות למשך כ- 15 דקות. לאחר שהפסטייה מתקררת להפוך אותה על צלחת הגשה יפה, לפדר באבקת סוכר וקינמון, לקשט בשקדים מולבנים פרוסים ופיסטוקים קלויים ולבסוף למזוג את הדבש מעל בצורת שתי וערב.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 22.7% 29.1% 45.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב