דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 14 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הדובשניות בכל תבנית כ 24 דובשניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
דובשניות מתפצפצות
אין ראש השנה בלי דובשניות
  • 1 לערבל בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר (הלבן והחום).
  • 2 להוסיף את הביצה ולהמשיך לערבל.
  • 3 להוסיף את הדבש והסילאן, ולהמשיך לערבל עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 לנפות את הקמח אל קערה נוספת ולהוסיף אליו את אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן והמלח, ולערבב היטב.
  • 5 להוסיף את תערובת הקמח אל קערת המיקסר ולערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם הבצק דביק מדי יש להוסיף 1-2 כפות של קמח.
  • 6 לקרר את הבצק במקרר למשך כ- 15-30 דקות, ובינתיים להכין 2 קערות (האחת עם סוכר רגיל והשנייה עם אבקת סוכר) + קערית קטנה עם מים לטבילת הידיים. בינתיים לרפד 3 תבניות תנור בנייר אפייה ולחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 7 "לתלוש" מהבצק חתיכות קטנות ולגלגל לכדורים. לטבול כל דובשנית בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר, ולהניח במרחקים שווים אחת מהשנייה בתבנית.
  • 8 לאפות את הדובשניות במשך כ- 10-11 דקות עד שהן מתקשות (כל פעם תבנית אחרת, להכניס את הבצק למקרר בין תבנית לתבנית כדי שלא תימס).
  • 9 להוציא מהתנור לקירור מוחלט ולשמור בצנצנת או קופסא אטומה.
  • 10 בתיאבון וחג שמח חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.9% 4.7% 84.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב