דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עראייס - פיתה מטוגנת במילוי בשר מתובל
עראייס - פיתה מטוגנת במילוי בשר מתובל
עראייס שכיף לאכול

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (חצאי פיתות ממולאות (תלוי בכמות מילוי הבשר))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת העראייס:
  • 1 ללוש היטב את כל מצרכי העראיס (מלבד הפיתות ושמן הזית ולהכניס למקרר למשך כ- 20 דקות.
  • 2 לחתוך כל פיתה לשני חצאים.
  • 3 למלא כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לטגן את הבשר לפני כן).
  • 4 לשמן כל פיתה במעט שמן זית ולצרוב על מחבת פסים עד להשחמה כשפתח הפיתה כלפי מטה. לאחר מכן לצרוב גם בצידי הפיתה.
  • הכנת פרוסות הבטטות הצרובות:
  • 1 לחתוך את הבטטה לפרוסות.
  • 2 לערבב בקערה את שמן הזית, הצ`ילי הגרוס, רוטב הסויה והמלח הגס.
  • 3 להוסיף את פרוסות הבטטה למשרה ולערבב היטב.
  • 4 לצרוב את הבטטות על מחבת פסים עד להשחמה.
  • 5 להגיש כליווי לעראייס ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בזיגוג טחינה לצד פלפל חריף קלוי, סלט עגבניות חריף ופטרוזיליה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות גילה מוגמי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)479247
חלבונים (גרם)19.17 9.88
פחמימות (גרם)3317
מתוכן סוכרים (גרם)2.37 1.22
שומנים (גרם)29.85 15.38
מתוכם שומן רווי (גרם)8.85 4.56
כולסטרול (מ"ג)52.5 27.04
נתרן (מ"ג)1,417730.05
סיבים תזונתיים (גרם)1.51 0.78
מים (גרם)73.9538.09
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)367.94189.54
ויטמין B (מ"ג)3.521.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.561.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.480.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.4114.63
ויטמין B12 (מק"ג)1.60.82
ויטמין C (מ"ג)24.0112.37
ויטמין E (מ"ג)0.480.25
ויטמין K (מק"ג)234.93121.02
סידן (מ"ג)38.7119.94
ברזל (מ"ג)2.711.4
מגנזיום (מ"ג)27.1714
זרחן (מ"ג)131.8467.92
אבץ (מ"ג)3.641.88
אשלגן (מ"ג)362.88186.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 35.9% 23% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.59 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.