דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חיתוכיות עם קונפיטורת תפוחי עץ
חיתוכיות עם קונפיטורת תפוחי עץ
חיתוכיות מענגות אחת אחת

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 16 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החיתוכיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 לשים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הסוכר והחמאה, ולמולל באמצבעות האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 3 להוסיף את החלב הקר ולערבב קלות שוב עם האצבעות עד שמתקבלים פירורים גסים.
  • 4 לשטח 2/3 מתערובת הבצק בתבנית ואת ה- 1/3 הנותר להכניס למקרר.
  • 5 לחורר את הבצק בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 12 דקות רק עד להתחלת הזהבה. לצנן מעט ולא לכבות עדיין את התנור.
  • 6 למרוח על הבצק בתבנית את קונפיטורת התפוחים בשכבה אחידה ולפזר את פירורי הבצק ששמרנו מעל.
  • 7 להחזיר אל תנור האפייה למשך כ- 12-15 דקות נוספות עד להזהבת הפירורים ובעבוע הקונפיטורה.
  • 8 לצנן מס` דקות ולעבור עם סכין סביב התבנית כדי לוודא שהקונפיטורה לא נדבקה אליה (הקונפיטורה מתנהגת כמו קרמל בשל החימום).
  • 9 לצנן לחלוטין לפני החיתוך לריבועים ולשמור בקופסא אטומה. מתקבלות חיתוכיות תפוחים מושלמות לצד הקפה.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 בקיץ מומלץ לשמור במקרר ובחורף ניתן לשמור בטמפ` החדר כ- 5 ימים.
  • 2 ניתן לעשות שימוש במעבד מזון (לשים לב שלא לעבד יתר על המידה).
  • 3 ניתן להכין קונפיטורת תפוחים ביתית כמובן. בנוסף, ניתן לשלב טעמים כדוגמת קונפיטורת תפוחים עם אגסים או מלית תפוחי עץ וקינמון לדוגמא.
  • 4 ניתן להקפאה ולחמם מתי שרק מתחשק/להכנה מראש.
  • 5 ניתן להכין גם בגרסת פרווה/לטבעוניים: במקום החמאה להשתמש במרגרינה, מחמאה או שמן קוקוס, ואת החלב להחליף במיץ תפוחים או חלב צמחי לפי העדפה אישית.
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית ריבועית 20x20 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את קונפיטורת התפוחים ואבקת הסוכר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)71436
חלבונים (גרם)0.99 6.09
פחמימות (גרם)954
מתוכן סוכרים (גרם)2.08 12.75
שומנים (גרם)3.61 22.08
מתוכם שומן רווי (גרם)2.06 12.62
כולסטרול (מ"ג)10.34 63.33
נתרן (מ"ג)29.15178.47
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.2
מים (גרם)0.010.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.06
ויטמין B (מק"ג)1.599.76
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)00.02
ויטמין C (מ"ג)00.01
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.020.12
סידן (מ"ג)1.6910.34
ברזל (מ"ג)0.010.03
מגנזיום (מ"ג)0.040.23
זרחן (מ"ג)0.040.24
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)0.311.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 26.9% 7.4% 65.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.