דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות תפוחי אדמה משודרגות ובריאות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
  • 2 מרתיחים מים בסיר ומבשלים בהם את תפוחי האדמה במשך כ- 5 דקות.
  • 3 מוציאים את תפוחי האדמה להתקררות, מניחים באותו הסיר את הברוקולי הקפוא, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  • 4 מוציאים את הברוקולי לקירור ומגררים בקערה את תפוחי האדמה.
  • 5 קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות בעזרת סכין, מוסיפים לקערה,
  • מערבבים עם שאר המרכיבים ויוצרים לביבות עגולות ושטוחות.
  • 6 מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן, מלטפים כל לביבה במעט שמן זית עם מברשת סיליקון, ואופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד להשחמה קלה.
  • 7 הופכים את הלביבות לצידן השני, אופים במשך כ- 10 דקות נוספות ומחכים להתקררות.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף בצל, שום ותבלינים נוספים. ניתן לטגן את הלביבות.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)9494
חלבונים (גרם)2.95 2.97
פחמימות (גרם)1414
מתוכן סוכרים (גרם)0.46 0.46
שומנים (גרם)2.95 2.97
מתוכם שומן רווי (גרם)0.44 0.44
נתרן (מ"ג)590.28594.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.47 1.48
מים (גרם)39.6139.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.171.18
ויטמין B (מ"ג)1.171.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.215.24
ויטמין C (מ"ג)8.168.22
ויטמין E (מ"ג)0.020.02
ויטמין K (מק"ג)3.984.01
סידן (מ"ג)9.269.32
ברזל (מ"ג)0.590.6
מגנזיום (מ"ג)12.0512.13
זרחן (מ"ג)22.3522.51
אבץ (מ"ג)0.160.16
אשלגן (מ"ג)184.33185.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 13.9% 13.9% 65.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.