דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 470 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קציצות הבשר
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    מגורד גס
  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    מגורד דק
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
  • הרוטב
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    ניתן להוסיף לפי הצורך
  • העגבניות והארטישוק הירושלמי
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • ארטישוק ירושלמי - 6 יחידות גדולות
    קלופים וחתוכים לקוביות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי
שילבו מיוחד של ארטישוק ירושלמי וקציצות בקר
  • 1 לערבב את כל מצרכי הקציצות ולהניח בצד לספיגת הטעמים.
  • 2 בסיר שטוח לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את התבלינים ותוך כדי בחישה להוסיף את המים בכמויות של רבע כוס כל פעם.
  • 3 בינתיים כשהרוטב על אש נמוכה יש להכין קציצות בגודל הרצוי ולהניח בתוך הרוטב. לפזר את רבעי העגבניות והארטישוק מעל הקציצות.
  • 4 לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ- 40 דקות או עד שהתבשיל מוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הארטישוק הירושלמי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 15.2% 37.6% 41.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב