מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 246 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הפשטידה
- תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- שום - 4 שיניים
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
- ביצה - 2 Large
- קמח תופח - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- כורכום - 1/4 כפית שטוחה
- לטיגון
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מבחר ירקות בפשטידה טעימה אחת
- 1 לגרד את תפוח האדמה, הבטטה, הקישוא, הגזר והשום, לקצוץ דק את הבצל והפטרוזיליה. לערבב את כל הירקות ולסחוט חזק להוצאת הנוזלים.
- 2 להוסיף את הביצים ושאר המרכיבים, ולערבב היטב (אם הבלילה רכה מאוד יש להוסיף מעט קמח).
- 3 לחמם את השמן במחבת טפלון קטנה, למזוג את העיסה בזהירות לשמן, ליישר ולהשאיר על להבה נמוכה למשך כ- 15 דקות.
- 4 להפוך את הפשטידה על צלחת, להחזיר שוב למחבת ולטגן את הצד השני למשך כ- 5 דקות נוספות או עד להשחמה. להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון. מתקבלת פשטידת ירקות מטוגנת פשוט מושלמת!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.3% |
15.4% |
13.7% |
61.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב