דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (8-10 יחידות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • מכינים את הבצק:
  • 1 מערבלים את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה ולשים 5-6 דקות עד לקבלת בצק חלק.
  • 2 מכסים ומתפיחים שעה-שעה ורבע עד להכפלת הנפח.
  • מכינים את המלית:
  • 1 מטגנים את הבצל במחבת בשמן למשך 12 דקות או עד להשחמה.
  • 2 מוסיפים את הכבד, מתבלים במלח ופלפל שחור, מטגנים עוד דקה-שתיים ומורידים מהאש. הוא לא אמור להיות עשוי.
  • 3 מצננים ומוסיפים את יתר המצרכים. מערבבים היטב.
  • הכנת הפירושקי:
  • 1 מחלקים את הבצק לכדורים ומתחילים לעבוד איתם לפי הסדר שבו גלגלנו אותם. תחילה משטחים לעובי של ס?מ אחד.
  • 2 ממלאים כל כדור משוטח במלית, סוגרים לחצי, מהדקים את הקצוות ומניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה. בשלב זה ניתן להקפיא או להמשיך להכנה מיידית.
  • 3 מכסים את הכיסונים ומתפיחים למשך כ- 15-20 דקות. בינתיים, מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 4 מברישים את הפירושקי בביצה טרופה עם מעט מים ומלח, ואופים כ- 20 דקות בתנור עד שהבצק זהוב ומוכן. מגישים חם או מחממים לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אפשר להקפיא גם אחרי האפייה ולחמם לפני ההגשה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)409184
חלבונים (גרם)30.61 13.75
פחמימות (גרם)4721
מתוכן סוכרים (גרם)3.09 1.39
שומנים (גרם)10.46 4.7
מתוכם שומן רווי (גרם)1.51 0.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)223.59 100.41
נתרן (מ"ג)846.67380.24
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 0.21
מים (גרם)12355.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)985.31442.5
ויטמין B (מ"ג)11.325.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.670.3
ויטמין B3 (מ"ג)7.353.3
ויטמין B5 (מ"ג)2.491.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)141.9363.74
ויטמין B12 (מק"ג)5.052.27
ויטמין C (מ"ג)4.091.84
ויטמין D (מק"ג)0.410.18
ויטמין E (מ"ג)0.370.17
ויטמין K (מק"ג)1.540.69
סידן (מ"ג)29.1113.07
ברזל (מ"ג)4.171.87
מגנזיום (מ"ג)28.6212.85
זרחן (מ"ג)260.27116.89
אבץ (מ"ג)2.110.95
אשלגן (מ"ג)314.88141.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.650.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.940.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.860.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 11.8% 34.7% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?