דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 345 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב את הפרגיות עם שמן הזית, התימין, המרווה, השום, המלח והפלפל השחור, ולאפות בתנור החם בתבנית חרס למשך כ- 20 דקות. להנמיך את חום התנור ל- 170 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 40 דקות נוספות.
  • 3 להשרות מעט את הכרובית בצורה הפוכה בקערה גדולה עם כ- 4 כוסות מים ו- 1/2 כפית מלח, ולאחר מכן לשטוף היטב.
  • 4 לחתוך את הכרובית לפירורים בעזרת מנדולינה. להניח את פירורי הכרובית בקערה ולחמם במיקרוגל בעוצמה מלאה לכ- 5 דקות עם המלח, הפלפל השחור, שמן הזית והחרדל. לערבב היטב ולהשהות לספיגת טעמים.
  • 5 כשהפרגיות מוכנות יש להניח מצע של הכרובית בצלחת ההגשה ומעליהן לסדר יפה את הפרגיות. לצקת מעל מנוזלי הפרגית שהצטברו בתחתית התבנית ולהגיש חם!
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להחליף את הפרגית בנתחי חזה עוף וכך להוריד את אחוזי השומן במנה. יתרון גדול במתכון הוא השימוש בעשבי תיבול טבעיים ללא אבקת מרק.

הערך התזונתי לא כולל את המרווה הקצוצה. שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)532154
חלבונים (גרם)60.56 17.55
פחמימות (גרם)52
מתוכן סוכרים (גרם)2.35 0.68
שומנים (גרם)28.74 8.33
מתוכם שומן רווי (גרם)7.46 2.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)213.75 61.94
נתרן (מ"ג)755.27218.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.7 0.78
מים (גרם)247.5571.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)46.6713.52
ויטמין B (מ"ג)20.265.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.580.17
ויטמין B3 (מ"ג)15.164.39
ויטמין B5 (מ"ג)3.240.94
ויטמין B6 (מ"ג)0.990.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)67.5919.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.70.2
ויטמין C (מ"ג)50.2914.57
ויטמין E (מ"ג)0.690.2
ויטמין K (מק"ג)24.697.15
סידן (מ"ג)48.6614.1
ברזל (מ"ג)3.390.98
מגנזיום (מ"ג)65.5418.99
זרחן (מ"ג)450.7130.6
אבץ (מ"ג)5.951.72
אשלגן (מ"ג)702.29203.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 29.6% 62.4% 5.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.