דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל שעועית שחורה ברוטב עגבניות
תבשיל שעועית שמתאים ליום חורף קר, צילום: מרה זיניגרד
  • 1 את השעועית השחורה ניתן לבשל מראש במים, לסנן, לשטוף ואז להוסיף לתבשיל. אפשרות נוספת היא להכניס את השעועית המושרית ישירות לתבשיל. היתרון שבבישול השעועית מראש הוא שנחסוך בזמן בישול העגבניות ונותיר בהן ערך תזונתי רב יותר. כמו כן, הבישול הנפרד עשוי להפחית בגזים ולרכך את טעמה של השעועית. יחד עם זאת, קל ונח להוסיף את השעועית המושרית ישירות לתבשיל.
  • 2 אופן בישול השעועית בנפרד: ראשית, חשוב לדאוג שהשעועית השחורה מושרית למשך כ- 8 שעות לפחות במים. לאחר מכן, מניחים את השעועית בסיר ומבשלים אותה עם מים ביחס של 1 ל- 6 (כלומר 6 כוסות מים לכוס שעועית). מבשלים במשך כשעתיים-שלוש. בסיום הבישול מסננים ושוטפים. בשעועית ניתן להשתמש באופן מיידי או להקפיא לשימוש עתידי.
  • 3 מקלפים וקוצצים את הבצל, ולאחר מכן מאדים אותו בסיר עם מעט מים. כשהבצל מתחיל להזהיב, קוצצים את העגבניות ומוסיפים לבצל (אופציה: אפשר לקחת 3 עגבניות ולהוסיפן לבצל, ואילו את ה- 2 הנותרות לטחון בבלנדר ולהוסיף כבר כרסק עגבניות, להסמכת ואיחוד התבשיל).
  • 4 מאדים את העגבניות עם הבצל. כאשר הסיר מתמלא בנוזלים, מכסים אותו ומבשלים על אש קטנה במשך כ- 10 דק תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 5 כאשר הרוטב הופך לאחיד יחסית, מוסיפים את השעועית השחורה והמים ומבשלים. אם השעועית שהוספנו מבושלת, זמן הבישול יהיה כ- 15 דקות, ואילו אם השעועית לא מבושלת - מוסיפים הרבה מים ומבשלים במשך כשעתיים.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.3% 1.6% 19.6% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב