דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונת גינה וירקות
מרק אפונת גינה וירקות
מרק מנחם ביום חורף קר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 305 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר קטן מביאים לרתיחה את האפונה. כשמגיע לרתיחה מכבים מיד את האש, מסירים את המכסה ומניחים בצד עד שהאפונה פושרת.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן הזית למשך כ- 4-5 דקות, ומוסיפים 3-4 כפות מים במקום להוסיף עוד שמן במהלך הטיגון.
  • 3 מערבבים, מוסיפים את הירקות (מקולפים וחתוכים לקוביות. ענפי הסלרי (בשלמותם) שטופים היטב ומושרים מס` דקות במים לניקוי מלא), מטגנים כדקה ומוסיפים את כל התבלינים. מערבבים ולאחר מס` שניות מוסיפים את המים וענפי הסלרי.
  • 4 מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מכסים ומבשלים עד לריכוך הירקות למשך כ- 20 דקות.
  • 5 בינתיים מכינים את קרם האפונה: שומרים בצד כ- 1/4 כוס אפונה ואת השאר מעבירים לבלנדר (כולל הנוזלים). מפעילים על עוצמה גבוהה עד לקבלת קרם חלק (ראו את התמונה השנייה במתכון).
  • 6.כשהירקות במרק כבר רכים - מרחיקים את ענפי הסלרי ומעבירים את קרם האפונה למרק. מוסיפים את הקוואקר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 7 מוסיפים את האפונה שנשמרה בצד, מכבים את האש ומגישים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר.

המרק טעים מאוד גם למחרת. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16955
חלבונים (גרם)7.92 2.59
פחמימות (גרם)3110
מתוכן סוכרים (גרם)6.14 2.01
שומנים (גרם)2.26 0.74
מתוכם שומן רווי (גרם)0.33 0.11
נתרן (מ"ג)848.38277.77
סיבים תזונתיים (גרם)7.59 2.48
מים (גרם)190.6262.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)505.38165.47
ויטמין B (מ"ג)1.770.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.760.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.238.59
ויטמין C (מ"ג)20.736.79
ויטמין E (מ"ג)0.690.22
ויטמין K (מק"ג)11.693.83
סידן (מ"ג)54.7717.93
ברזל (מ"ג)1.160.38
מגנזיום (מ"ג)40.8713.38
זרחן (מ"ג)97.3131.86
אבץ (מ"ג)0.730.24
אשלגן (מ"ג)446.16146.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 4.7% 16.3% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה