דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 305 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונת גינה וירקות
מרק מנחם ביום חורף קר
  • 1 בסיר קטן מביאים לרתיחה את האפונה. כשמגיע לרתיחה מכבים מיד את האש, מסירים את המכסה ומניחים בצד עד שהאפונה פושרת.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן הזית למשך כ- 4-5 דקות, ומוסיפים 3-4 כפות מים במקום להוסיף עוד שמן במהלך הטיגון.
  • 3 מערבבים, מוסיפים את הירקות (מקולפים וחתוכים לקוביות. ענפי הסלרי (בשלמותם) שטופים היטב ומושרים מס` דקות במים לניקוי מלא), מטגנים כדקה ומוסיפים את כל התבלינים. מערבבים ולאחר מס` שניות מוסיפים את המים וענפי הסלרי.
  • 4 מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מכסים ומבשלים עד לריכוך הירקות למשך כ- 20 דקות.
  • 5 בינתיים מכינים את קרם האפונה: שומרים בצד כ- 1/4 כוס אפונה ואת השאר מעבירים לבלנדר (כולל הנוזלים). מפעילים על עוצמה גבוהה עד לקבלת קרם חלק (ראו את התמונה השנייה במתכון).
  • 6.כשהירקות במרק כבר רכים - מרחיקים את ענפי הסלרי ומעבירים את קרם האפונה למרק. מוסיפים את הקוואקר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 7 מוסיפים את האפונה שנשמרה בצד, מכבים את האש ומגישים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר.

המרק טעים מאוד גם למחרת. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 4.7% 16.3% 63.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב