דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת מוקדמת: לבשל את העדשים השחורות למשך כ- 10 דקות (חצי בישול), להשרות את הבורגול במים רותחים למשך כחצי שעה ולאפות את קוביות הבטטה בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות עד להזהבה קלה (להיזהר שלא יישרף, עדיף לאפות בחום גבוה כדי שהבטטה תהיה כמה שיותר קריספית).
  • 2 לערבב את כל המצרכים יחד בקערה, לתבל בשמן הזית, מיץ הלימון והמלח לפי הטעם ולהגיש (ניתן לתבל גם במעט פלפל שחור).
  • 3 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)218226
חלבונים (גרם)8.1 8.38
פחמימות (גרם)3132
מתוכן סוכרים (גרם)3.1 3.2
שומנים (גרם)7.13 7.38
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 0.96
נתרן (מ"ג)304.48314.98
סיבים תזונתיים (גרם)9.44 9.76
מים (גרם)47.0548.68
ויטמין A (מק"ג)275.88285.4
ויטמין B (מ"ג)2.632.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.23
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.271.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.77
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)99.8103.24
ויטמין C (מ"ג)7.727.98
ויטמין E (מ"ג)0.430.45
ויטמין K (מק"ג)1.942.01
סידן (מ"ג)29.230.21
ברזל (מ"ג)2.092.16
מגנזיום (מ"ג)49.6851.4
זרחן (מ"ג)134.48139.12
אבץ (מ"ג)1.221.26
אשלגן (מ"ג)333.78345.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.8% 12.7% 14.5% 56%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.