דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 518 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימון
ארוחת צהריים מושלמת, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי תערובת הבשר ולהניח בצד לספיגת הטעמים.
  • 2 להניח מעט את ראשי הארטישוק במים רותחים.
  • 3 בינתיים לחמם את השמן בסיר סוטאז` רחב, להוסיף את הכורכום ולערבב (נועד לשם פתיחת הטעמים).
  • 4 להוסיף את רצועות הבצל ולטגן מעט. להוסיף את השום ולערבב מעט.
  • 5 להוסיף את הסלרי, לתבל במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ולהוסיף את המים לפי הצורך.
  • 6 להכין קציצות עגולות מתערובת הבשר, למרוח את ראשי הארטישוק בביצה טרופה ולמלא אותם בכדורי הבשר.
  • 7 להניח את הארטישוקים הממולאים בסיר ולבשל כחצי שעה על להבה נמוכה-בינונית. לאחר כחצי שעה להוסיף את האפונה הירוקה ולהמשיך לבשל למשך כ- 15 דקות נוספות.
  • 8 להגיש לצד אורז לבן ישר מהסיר.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 17.6% 42% 31.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב