דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שכבות תפוחי אדמה ובשר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 276 גרם למנה\יחידה

  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שכבת התפו"א
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (507 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    שן לתפו"א ושן לבשר
  • ביצה - 2 Large
    ביצה לתפו"א וביצה לבשר
  • מלח - כפית שטוחה
    חצי כפית לתפו"א וחצי לבשר
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    רבע כפית לתפו"א ורבע לבשר
  • שכבת הבשר
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • לחם קל - 2 פרוסות - סה"כ (60 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לגרד בפומפיה או במגימיקס את התפו"א עם הבצל, לערבב עם ביצה, שן שום כתוש, מלח ופלפל.
  • 2 לחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית ולרפד את המחבת בתפו"א לשכבה אחידה. לטגן על אש בינונית גבוהה במשך 2-3 דקות, להוריד את האש ולכסות במכסה את המחבת למשך 6-7 דקות.
  • 3 להכנת תערובת הבשר - להרטיב ולסחוט את 2 פרוסות הלחם, להוסיף ביצה, בצל קצוץ דק ושן שום כתוש, לערבב הכל היטב.
  • 4 לאחר כ- 6-7 דקות של טיגון תפוחי האדמה, יש להרים את המכסה ולשטח על שכבת התפו"א את הבשר בשכבה אחידה.
  • 5 לטגן למשך כ- 10-15 דקות על אש נמוכה כשהסיר מכוסה.
  • 6 להרים את המכסה ולוודא שהתפו"א רכים והבשר מוכן. ניתן לכבות את האש ולתת לתבשיל להתקרר למשך 10-15 דקות.
  • 7 שלב חשוב מאוד - את הנוזלים המיותרים לשפוך בעדינות, לוודא שהתבשיל לא נדבק לדפנות ע"י הפרדת הדפנות של התבשיל מהמחבת בעזרת מרית.
  • 8 להגיש בצלחת הגשה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בבשר עוף או בשר הודו.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להתשתמש בחלקי בקר רזים דלי שומן כמו פילה, פילה מדומה וכתף, ואותם לטחון.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)427154
חלבונים (גרם)31.23 11.3
פחמימות (גרם)249
מתוכן סוכרים (גרם)2.46 0.89
שומנים (גרם)22.53 8.15
מתוכם שומן רווי (גרם)7.06 2.55
כולסטרול (מ"ג)201.06 72.74
נתרן (מ"ג)879.97318.37
סיבים תזונתיים (גרם)4.05 1.47
מים (גרם)187.8967.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)38.1113.79
ויטמין B (מ"ג)9.513.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.13
ויטמין B3 (מ"ג)6.932.51
ויטמין B5 (מ"ג)1.350.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.8915.88
ויטמין B12 (מק"ג)3.151.14
ויטמין C (מ"ג)22.748.23
ויטמין D (מק"ג)0.240.09
ויטמין E (מ"ג)0.70.25
ויטמין K (מק"ג)3.181.15
סידן (מ"ג)55.6720.14
ברזל (מ"ג)3.871.4
מגנזיום (מ"ג)50.1618.15
זרחן (מ"ג)337.7122.18
אבץ (מ"ג)6.872.49
אשלגן (מ"ג)848.54307
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.040.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.950.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 27.7% 38.4% 28.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה