דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה עיקרית שכדאי לאמץ

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 455 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי (מלבד כף שמן הזית לטיגון).
  • 2 מטגנים את תערובת הבשר במחבת עם כף שמן הזית עד שהבשר משנה את צבעו, מיד מעבירים לקערה ומכניסים לקירור. בינתיים מבשלים את הפסטה ע"פ ה ההוראות ומכינים את הרוטב.
  • 3 מבשלים את קונכיות הפסטה במים רותחים במשך כ- 5 דקות (חצי בישול), מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב מנוזלים.
  • 4 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן הזית ומוסיפים את שאר המצרכים. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה כ- 5 דקות.
  • 5 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 6 יוצקים את הרוטב לתבנית גדולה מספיק שתכיל את הרוטב והקונכיות, ומכינים נייר אפייה על השיש.
  • 7 ממלאים כל קונכיית פסטה בבשר המבושל (אין צורך להדק ולמלא יותר מדי) ומעבירים לנייר האפייה. מכינים כך את כולן.
  • 8 מסדרים את הקונכיות יפה ברוטב בצורה צפופה ומכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית בתבנית ומפזרים עלי בזיליקום טריים.
  • 9 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)547120
חלבונים (גרם)36.07 7.93
פחמימות (גרם)6113
מתוכן סוכרים (גרם)10.5 2.31
שומנים (גרם)16.51 3.63
מתוכם שומן רווי (גרם)4.34 0.95
כולסטרול (מ"ג)76 16.71
נתרן (מ"ג)979.82215.44
סיבים תזונתיים (גרם)3.55 0.78
מים (גרם)171.5537.72
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)100.7122.14
ויטמין B (מ"ג)8.761.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.05
ויטמין B3 (מ"ג)6.831.5
ויטמין B5 (מ"ג)0.870.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.3512.83
ויטמין B12 (מק"ג)3.10.68
ויטמין C (מ"ג)39.978.79
ויטמין E (מ"ג)0.620.14
ויטמין K (מק"ג)5,3671,180
סידן (מ"ג)93.920.65
ברזל (מ"ג)5.711.26
מגנזיום (מ"ג)50.2711.05
זרחן (מ"ג)281.9962
אבץ (מ"ג)7.041.55
אשלגן (מ"ג)697.14153.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 14.1% 30.8% 52.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.