דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 47 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות יוגורט
סופגניות מיוחדות וטעימות לחנוכה
  • 1 מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 מחממים את השמן בסיר בינוני-קטן על אש בינונית, עד שבועות קטנות וצפופות מתקבצות סביב כף עץ (השמן צריך להיות חם מספיק אך לא חם מדי - מה שיגרום לסופגניה להשחים מבחוץ אך לא להיות מוכנות מבפנים).
  • 3 בעזרת 2 כפות נוטלים מעט מהבצק ומכניסים לשמן, או שמרטיבים כף גלידה קפיצית ובעזרתה מכניסים את בצק הסופגניה לשמן - כך יוצרים למעשה סופגניות עגולות ויפות (מרטיבים את הכף בין סופגניה לסופגניה שלא יידבק בה הבצק).
  • 4 מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה יפה ועד שהן קלות במגע - מה שמבטיח טיגון גם מבפנים (טיפ: הנמיכו מעט את הלהבה בזמן הטיגון ובידקו סופגניה אחת מבפנים כדי לראות האם טוגנה כראוי).
  • 5 מניחים על נייר סופג ולאחר כדקה מגלגלים בתערובת סוכר וקינמון.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק (קצת פחות מחצי ליטר שמן, תלוי בסיר בו עושים שימוש). הערך התזונתי לא כולל את הוויסקי. מתכון ישן עם שינויים קלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 29.8% 8.5% 61.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב