דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקלונים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מקלוני לחם שום
ללא ספק - המתאבן הכי טוב שיש לארוחה
  • 1 במיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, שמן הזית, השמרים, משפר האפייה והסילאן. מוסיפים לאט לאט את המים החמימים ומגבירים את המהירות. כאשר הבצק מתגבש לכדור בקערה, מוסיפים את המלח, ממשיכים לעבד עוד כ- 10 שניות ומכבים את המיקסר. הבצק צריך להיות נעים ונוח למגע אבל לא דביק. אם הוא דביק יש להוסיף מעט קמח ואם יש גושי קמח ניתן להוסיף מעט מים. מניחים בקערה מכוסה במגבת באזור חמים למשך כשעה לצורך התפחה.
  • 2 כעבור כשעה (הבצק אמור להכפיל את נפחו), מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. כותשים את השום היטב, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. לוקחים את כדור הבצק, יוצרים בתוכו חור ולתוכו מוסיפים כשליש מתערובת השום ושמן הזית.
  • 3 מכינים קצת קמח על מגש ובידיים מקומחות מעט מעבדים את הבצק עד שהוא נעשה אחיד. מכדררים לכדור, יוצרים חור, שופכים שוב שליש מכמות השום המקורית ושוב מעבדים. חוזרים בפעם השלישית על התהליך עם יתר תערובת השום. נעזרים במעט קמח מהמגש תוך כדי התהליך אם הבצק נעשה דביק מדי.
  • 4 מחלקים את התערובת ל- 10 חלקים שווים, יוצרים מכל אחד מהם כדור ומניחים להתפחה נוספת במגש המקומח מעט (בטמפרטורה חמימה), כאשר הכדורים מכוסים במגבת, למשך כחצי שעה.
  • 5 מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה (בהתאם לגודל התבנית שבשימוש. לא מומלץ להשתמש בתבנית חד פעמית). מגלגלים כל כדור למקל ארוך (קוטר של כ- 3 ס"מ, אורך של כ- 15-20 ס"מ) ומניחים בתבניות. את יצירת המקלות מתוך עיגולי הבצק כדאי לבצע בעדינות ומבלי למעוך ולהוציא את בועיות האוויר מהבצק.
  • 6 מברישים בכשליש מכמות החמאה. מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות, מכניסים את התבניות (אופים אחת אחרי השנייה אם אין מקום או בעזרת שני תנורים) ואופים כ- 7 דקות עד להזהבה קלה של החלק העליון.
  • 7 מוציאים, הופכים את המקלות, מברישים ביתר החמאה ומפזרים את המלח הגס והאורגנו. אופים כ- 7 דקות נוספות או עד להזהבה של החלק העליון. מתקבלים מקלוני לחם שום מושלמים!
  • 8 מגישים חם ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 13.3% 10.5% 75.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב