דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממש כמו במעדניות

מצרכים למתכון

413 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הזיתים השחורים עם המלח, להניח בתוך מסננת מפלסטיק ולכסות במגבת מטבח נקייה. להניח מעל משקולת כדי לדחוס את הזיתים ולהניח על קערה מתאימה מתחת כדי שהנוזלים יטפטפו לתוכה. תהליך זה לוקח 10-15 ימים, כשבכל יום יש לערבב את הזיתים עד שלא יטפטפו יותר נוזלים.
  • 2 לנער את המלח מהזיתים, לפזר את התבלינים, להעביר לצנצנת נקייה ולשמור במקרר.
  • 3 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הזיתים השחורים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)587142
חלבונים (גרם)4.38 1.06
פחמימות (גרם)287
מתוכן סוכרים (גרם)3.25 0.79
שומנים (גרם)55.97 13.55
מתוכם שומן רווי (גרם)3.7 0.9
נתרן (מ"ג)54,61413,224
סיבים תזונתיים (גרם)7.49 1.81
מים (גרם)178.4343.2
ויטמין A (מק"ג)29.467.13
ויטמין B (מ"ג)2.80.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.150.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.580.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.770.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.723.32
ויטמין C (מ"ג)188.5445.65
ויטמין E (מ"ג)0.410.1
ויטמין K (מק"ג)8.322.01
סידן (מ"ג)137.2133.22
ברזל (מ"ג)1.960.47
מגנזיום (מ"ג)35.368.56
זרחן (מ"ג)86.2720.89
אבץ (מ"ג)0.60.15
אשלגן (מ"ג)479.65116.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 58.4% 4.6% 29.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.73 (2.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.