דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חזה טלה ממולא בתמרים ולימונים כבושים
מנה עיקרית פשוט מושלמת לארוחה
  • 1 את חזה הטלה (במשקל קילו וחצי) הפרוס והנקי לחצות לשני מלבנים בעובי אחיד יחסית. להניח את הנתח כשצד הבשר כלפי מעלה ולפזר את כל המרכיבים באופן אחיד. שימו לב לכמות המלח שאתם מוסיפים - הלימון הכבוש מלוח גם כך.
  • 2 לגלגל את נתח הטלה הפרוס לגליל. אני גילגלתי על הצד הקצר של המלבן כדי שהגליל יהיה עבה יותר - נתון להחלטתכם. אגב, סיבי נתח הטלה הם אלכסוניים, ולכן כיוון הגילגול לא קריטי וחיתוך הפרוסות לא ייפגע.
  • 3 לקשור כל גליל בשר בעזרת 4 חוטי קשירה כדי לשמור על צורתו, להניח על רשת בתוך תבנית צלייה עמוקה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות טורבו.
  • 4 להוציא את התבנית ולמזוג לתוכה כוס וחצי מים, לכסות בנייר אלומיניום ולהדק את השוליים כדי לאטום אותה (להיעזר במגבת יבשה).
  • 5 להנמיך את חום התנור ל- 140 מעלות ולצלות למשך כ- 3 שעות.
  • 6 להעביר את נוזלי הצלייה מהתבנית לכלי אחסון, לצנן, לכסות ולהעביר למקפיא למשך כחצי שעה כדי שהשומן הצף ייקרש מעט. להיפטר מהשומן בעזרת כף.
  • 7 את הנוזל להעביר למחבת ביחד עם כל מצרכי הרוטב, לצמצם על אש גבוהה למשך כ- 10 דקות עד שמתקבל נוזל (אמורה לצאת כמות של חצי כוס, מסירים את העשבים).
  • 8 להגיש את הרוטב לצד פרוסות הטלה הממולאות (מומלץ לפרוס את גלילי הטלה לאחר לילה במקרר לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ולא לאחר הצלייה).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חוט קשירה + תבנית צלייה עם רשת.

השימוש במצרכים ב"סינטה טלה" הינו לשם חישוב ערך תזונתי מוערך בלבד. יש לעשות שימוש בחזה טלה. הערך התזונתי לא כולל את הלימונים הכבושים, האורגנו והמרווה. נתח הטלה הוא נתח שומני, אך עסיסי וכזה שניתן להכינו בבישול ארוך וגם בהכנה מראש. פרוסה או שתיים אמורות להספיק לסועד, בייחוד ובמידה ויש מנות בשר נוספות בארוחה. אפשר לגלגל את הנתח השלם לגליל ארוך, אך אני העדפתי לחצות אותו לשני מלבנים ולגלגל על הצד הקצר של המלבן על מנת לקבל גליל מעט יותר עבה. ניתן לחמם גם במיקרוגל!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 32.5% 50.7% 15.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב