דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות ירקות שורש אפויות, טבעוניות וללא גלוטן
לביבות טעימות להפליא שבטוח תאמצו
  • 1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות טורבו + חום עליון ותחתון.
  • 2 גוררים גס את כל הירקות (מלבד הבצל הסגול אותו חותכים לקוביות קטנות) ומניחים במסננת להגרת הנוזלים כ- 10 דקות ללא סחיטה (אם קליפת תפוחי האדמה אז אין צורך לקלף אלא רק לשטוף היטב).
  • 3 מעבירים את כל הירקות המגוררים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • 4 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן בשמן זית, ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהתערובת. משטחים רק מעט כל כדור ואופים כ- 20 דקות. הופכים את הלביבות ואופים עוד כ- 10 דקות (כל תנור אופה אחרת, לכן יש לבדוק לפני הזמן). מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לטעום מיד...
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הכמות מספיקה לתבנית תנור אחת. בשוק החקלאים פגשתי את שירה לאחר שלא ראיתיה זמן רב. גיליתי שהיא טבעונית (שאינה צורכת גלוטן), והמחשבה הזאת על אלה הנמנעים מגלוטן, הביאה אותי ליצור את המתכון הזה - לביבות ירקות שורש חלומיות שקשה להפסיק לאכול...

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 15.7% 10.5% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב