דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות עטייף - קינוח ערבי פופולארי

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את מצרכי הבצק עד שמתקבלת בלילה חלקה (הבצק צריך לצאת קצת יותר בצקי מבצק לפנקייק, אפשר להוסיף מים לפי הצורך).
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות.
  • 3 מערבבים את מצרכי המילוי יחד ומניחים בצד.
  • 4 מבשלים את מצרכי הסירופ עד שמתקבל סירופ מבריק.
  • 5 רצוי לעבוד עם מחבת של פנקייק: משמנים במעט מאוד ספריי שמן את המחבת, יוצקים מהבלילה ומחכים עד שתעלנה בועות (אין צורך להפוך לצד השני). כך להכין את כל היחידות (כ- 25 יחידות סה"כ).
  • 6 למלא כל עיגול בצק מטוגן במלית האגוזים, להדק חזק לצורת סהרון ולהניח על נייר אפייה בתוך תבנית. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה הרצויה. אפשר גם לטגן בשמן עמוק - יוצא יותר קריספי.
  • 7 לטבול כל עטייף בסירופ הסוכר בעודו חם ולהניח על כלי הגשה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין עם מילוי של גבינת עיזים במקום אגוזים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)118215
חלבונים (גרם)2.61 4.73
פחמימות (גרם)2138
מתוכן סוכרים (גרם)5.56 10.08
שומנים (גרם)2.81 5.09
מתוכם שומן רווי (גרם)0.44 0.8
נתרן (מ"ג)45.682.72
סיבים תזונתיים (גרם)0.27 0.48
מים (גרם)24.7344.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)00.01
ויטמין B (מק"ג)4.768.64
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.160.29
ויטמין C (מ"ג)0.320.58
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)1.252.27
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.380.68
זרחן (מ"ג)0.140.25
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)1.42.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 10.5% 9.7% 78.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.