1 מערבבים ביחד בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החלב והחמאה, מערבלים למשך כ- 4 דקות ומוסיפים את המלח. אם הבצק יבש אז מוסיפים מעט חלב. מערבלים עוד כ- 5 דקות.
2 מוזגים על הבצק 2 כפות שמן, מכדררים לכדור, מכסים בשקית או בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה שלם (או לפחות ל- 4 שעות).
3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל- 19 כדורים. מניחים אותם בצד למשך כ- 15 דקות למנוחה.
4 בינתיים מכינים את קרם הוניל: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, השמנת המתוקה, סוכר הוניל, מקל הוניל (חותכים אותו לאורך, מוסיפים אותו שלם וכשמגיע לרתיחה מוציאים אותו) והסוכר (התערובת החמה). במקביל, מערבבים היטב בקערה נפרדת את החלב, הקורנפלור והביצים הטרופות (התערובת הקרה).
5 כשהתערובת החמה הגיעה לרתיחה, מוזגים מעט לתערובת הקרה ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית להשוואת טמפרטורה. מוזגים את כל התערובת הקרה אל התערובת החמה ומערבבים במהירות. מחזירים לאש ומערבבים כל הזמן כדי שהתחתית לא תישרף. ברגע שהתערובת מתעבה ומתחילות להיווצר בועות - מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מעבירים לכלי זכוכית ומניחים שקית שתיגע בקרם כדי למנוע היווצרות קרום. מכניסים לקירור ושומרים במקרר.
6 מרדדים כל כדור בצק (עם מעט קמח על משטח העבודה) עד לקבלת אליפסה, חורצים פסים בבצק בחציו העליון (לא עד הסוף, שיישארו שוליים) ועל חציו התחתון למרוח כף וחצי גדושות מקרם הוניל.
7 מניחים את הצד החתוך של הבצק על הקרם ומהדקים היטב את הקצוות. מברישים בביצה טרופה עם כף מים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 30 דקות עד להזהבה (בודקים תוך כדי האפייה).
8 מפדרים באבקת סוכר ומגישים!
9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להכין את הבצק ואת הקרם יום לפני ההכנה. לפני שאוכלים כדאי לחמם מעט - יותר טעים!