דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שיפודים קטנים ומטריפים את החושים

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (מספר מוערך של שיפודים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב יחד את כל מצרכי המרינדה.
  • 2 למזוג את המרינדה על הפרגיות והבצל, לערבב היטב ולהניח במקרר לשעתיים או למשך לילה שלם לספיגת טעמים.
  • 3 בשיפודים קטנים מעץ לשפד 2 קוביות פרגית ו- 2 עלי בצל.
  • 4 להניח את השיפודים על תבנית בשכבה אחת ולכסות בנייר כסף.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כחצי שעה. להנמיך לחום של 200 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות כ- 5 דקות עד להזהבה. להפוך לצד השני ל- 5 דקות נוספות גם כן להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
בכדי לרכך את הפרגיות ניתן להניח אותן בקערת מים כחצי שעה לפני שמשפדים אותן (לא חובה).

ציוד נדרש: שיפודי עץ קטנים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)200183
חלבונים (גרם)13.71 12.56
פחמימות (גרם)65
מתוכן סוכרים (גרם)2.23 2.04
שומנים (גרם)13.44 12.31
מתוכם שומן רווי (גרם)2.73 2.5
כולסטרול (מ"ג)47.5 43.52
נתרן (מ"ג)294.77270.07
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 0.66
מים (גרם)73.6967.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)12.8411.76
ויטמין B (מ"ג)4.474.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B3 (מ"ג)3.363.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.6
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.3310.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.14
ויטמין C (מ"ג)3.33.03
ויטמין D (מק"ג)0.060.06
ויטמין E (מ"ג)0.180.16
ויטמין K (מק"ג)2.42.2
סידן (מ"ג)18.4116.87
ברזל (מ"ג)0.830.76
מגנזיום (מ"ג)17.716.22
זרחן (מ"ג)109.52100.34
אבץ (מ"ג)1.41.28
אשלגן (מ"ג)203.73186.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.291.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.091
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.091.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.741.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 40.1% 41% 16.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.72 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.