דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3.06 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סביח עיראקי
  • להכנת החציל:
  • 1 לפרוס לפרוסות עגולות, לזרות חצי כפית מלח ולהשאיר בחוץ חצי שעה.
  • 2 לסחוט את פרוסות החציל מהנוזלים, לייבש ולטגן במחבת עם שמן רותח משני צידי החציל עד שישחים.
  • 3 לשטח על מגבות נייר לספיגת הנוזלים.
  • להכנת סלט הירקות:
  • 1 לקצוץ עגבנייה, מלפפון ובצל לקוביות ולערבב בקערה.
  • 2 לתבל במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון.
  • להכנת הביצים ותפוח האדמה:
  • 1 להרתיח בסיר עם מים תפוח אדמה ושתי ביצים עד לריכוך תפוח האדמה.
  • 2 מי שאוהב ביצים חומות יכול לבשל על אש קטנה מספר שעות עד להפיכת הביצים לחומות. בימי שישי נוהגים לשים על הפלטה כל הלילה ובשבת בבוקר הביצים הופכות לחומות.
  • להכנת הכריך:
  • 1 למרוח מעט עמבה על הפיתה.
  • 2 לשים מספר פרוסות חציל מטוגן על ממרח העמבה.
  • 3 לחתוך את הביצים הקשות ותפוח האדמה לפרוסות ולפזר על החצילים.
  • 4 להוסיף עוד שכבת חצילים מטוגנים.
  • 5 להוסיף מעל את סלט הירקות והמלפפון החמוץ פרוס לפלחים.
  • 6 לפזר את עלי הפטרוזיליה מעל סלט הירקות.
  • 7 לסדר את כל המצרכים על כשליש משטח הפיתה.
  • 8 לגלגל את הפיתה לאורכה.
  • 9 לעשות קיפול בשולי הפיתה למניעת נזילות מהכריך.
  • 10 בתיאבון!

שיטת ההכנה כוללת בישול וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 35.4% 12.5% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב