דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת שכבות צבעונית

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה, לצנן, לקלוף, למעוך לפירה ולשים בקערה.
  • 2 לבשל את הגזר והבטטה עם הקליפה, לצנן, לקלוף, למעוך לפירה ולשים בקערה נוספת.
  • 3 לבשל מעט את התרד, לצנן, לקצוץ דק ולשים בקערה שלישית.
  • 4 לערבב את כל הגבינות עם הביצים, החלב, הקמח, המלח והפלפל.
  • 5 שליש מתערובת הגבינות להוסיף לתפוח האדמה, שליש לגזר והבטטה ואת השליש האחרון להוסיף לתרד.
  • 6 לשמן תבנית מלבנית וליצוק את תערובת תפוחי האדמה.
  • 7 לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות כעשר דקות את תערובת תפוחי האדמה.
  • 8 להוציא מהתנור ולהוסיף את תערובת הגזרים והבטטה ולאפות גם כעשר דקות.
  • 9 לבסוף ליצוק את תערובת התרד ולאפות עד שהפשטידה משחימה מעט.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בירקות נוספים בצבעים שונים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר להפחית בחצי מכמות הגבינה הצהובה, להמיר את הקמח בקמח מלא או קמח כוסמין. היתרון כאן הוא מגוון הצבעים של הירקות - לכל צבע יש ערך בריאותי נוסף.
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)281115
חלבונים (גרם)16.42 6.69
פחמימות (גרם)3313
מתוכן סוכרים (גרם)2.96 1.21
שומנים (גרם)9.94 4.05
מתוכם שומן רווי (גרם)4.87 1.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)116.51 47.49
נתרן (מ"ג)867.52353.61
סיבים תזונתיים (גרם)3.75 1.53
מים (גרם)129.5952.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)576.44234.96
ויטמין B (מ"ג)2.81.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.860.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)68.6928
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.12
ויטמין C (מ"ג)11.534.7
ויטמין D (מק"ג)0.30.12
ויטמין E (מ"ג)1.440.59
ויטמין K (מק"ג)169.7669.19
סידן (מ"ג)282.22115.04
ברזל (מ"ג)2.120.86
מגנזיום (מ"ג)50.1820.45
זרחן (מ"ג)99.1440.41
אבץ (מ"ג)0.750.31
אשלגן (מ"ג)479.58195.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.130.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.050.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 15.9% 26.2% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה