דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

טורקי

המטבח הטורקי הינו מטבח גדול, רחב ועשיר מאוד, הן בשל ההתפתחות מהמטבח העותמאני והן בשל גודלה של טורקיה כמדינה. המטבח הטורקי מושפע מאוד גם מהמטבח היווני, הערבי, האסייאתי והפרסי. במידה ותבקרו באזורים השונים בטורקיה, לא תופתעו לגלות מטבחים שונים בכל אזור. לדוגמא, המטבח הצפון טורקי ידוע בשימוש רב של תירס ודגי אנשובי, המטבח הדרומי ידוע בזכות הקבבים וקינוחי הבצק המפורסמים (בקלאווה וכנאפה), המטבח המערבי עושה שימוש רב בשמן זית והמטבח הים תיכוני עושה שימוש רב בדגים, ירקות ועשבי תיבול. המטבח הטורקי ידוע באהבתו לשווארמה, לבשר כבש, לעלי גפן ממולאים (סרמה), לחצילים (עושים בהם שימוש רב במאכלים שונים), לקינוחים המתוקים השונים, לקפה הטורקי המצוין ולמרק צ`ורבה (מרק עדשים או יוגורט).