דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

מרקים

מתכוני מרקים מותאמים בעיקר לעונת החורף. בעונה זו, אכילת מרק ממלאת אותנו בחום שאנו זקוקים לו כשמזג האוויר קר וגשום. בדרך כלל המרקים מוגשים חמים, אך קיימים גם מתכוני מרקים קרים. המרק הנפוץ ביותר הוא מרק ירקות עשיר, עם ירקות כמו תפוחי אדמה וגזר. מרקים נפוצים נוספים הם מרק עגבניות, מרק אפונה, מרק עדשים, מרק תירס ועוד, אותם אנו אוהבים לאכול עם שקדי מרק כמובן או עם קרוטונים, למרות שהם מכילים כמויות נתרן גבוהות, בנוסף למלח שמוסיפים למרק עצמו. במידה ואכן מוסיפים שקדי מרק או קרוטונים - רצוי להפחית בכמות המלח במרק. המרקים נחשבים למקור מצוין לויטמינים ומינרלים, שכן במי הבישול תמיד ניתן למצוא אותם. ההמלצה שלנו היא להוסיף כמה שיותר ירקות למרק - בריא וטעים!