דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

פסטה

הפסטה, שמקורה באיטליה, מורכבת מקמח ומים, ומקור שמה הינו באיטלקית ופירושו בצק. מתכוני פסטות מוגשים במגוון אופנים כמו פסטה ברוטב עגבניות, פסטה ברוטב שמנת, פסטה ברוטב רוזה, פסטה בשמן זית ועוד. כמו כן, ניתן להכין פסטה בצורות כמו צדפות, צינורות, פתיתים ועוד. הפסטה מהווה פחמימה מורכבת בארוחה ותורמת לתחושת שובע. מומלץ להכין או לרכוש פסטה מחיטה מלאה, מכיוון שהיא מכילה יותר סיבים תזונתיים מפסטה מקמח חיטה לבן. למתכוני הפסטות השונים מומלץ להוסיף פתיתי גבינת פרמזן, ומומלץ להגיש ברוטב כלשהו כמו רוטב עגבניות, רוטב שמנת, רוטב רוזה או שמן זית. לעוסקים בספורט מומלץ לשלב פסטה בתפריט התזונתי לפני האימון, על מנת לספק כמות פחמימות מורכבות לשם הפקת אנרגיה.