דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

ריבות

ריבות מכילות בדרך כלל סוכר ואת הפרי (או הירק) שממנו מפיקים את הריבה. רוב הריבות הן מתוקות ומשמשות למריחה על לחם ועוד. ישנן ריבות שניתן להרגיש בהן טיפה מרירות כמו ריבת תפוזים, או ריבות חמצמצות מעט. מתכוני ריבות נפוצים הם ריבת תות שדה, ריבת מנגו, ריבת שזיפים, ריבת אוכמניות ועוד. מומלץ להכין ריבה ביתית ולא לקנות ריבה תעשייתית, משום שכך ניתן לשלוט כמובן בכמות הסוכר שמוסיפים לריבה. מומלץ שלא להוסיף כמות סוכר גדולה, על מנת שלא להרוס את טעם הפרי. כמו כן, יתכן וכי הפרי עצמו כבר מתוק, ולכן תוספת סוכר במקרים כאלו תהיה מיותרת לחלוטין. בנוסף, ניתן למצוא כיום בסופרים ריבות ללא סוכר או ריבות מופחתות סוכר. בואו ללמוד איך להכין ריבה - זה קל וזה טעים!