ואל תשכחו כמובן את הקולה בצד...
ואל תשכחו כמובן את הקולה בצד...

המצרכים להם אתם זקוקים

להלן חומרי הגלם והמרכיבים שצריך להשיג כדי להכין מאפה פיצה מושלם מקמח מלא (מתאים לשתי פיצות בינוניות או לפיצה אחת משפחתית וגדולה):

מצרכים לבצק:

  • 2 כוסות קמח מלא.
  • חצי חבילת שמרים טריים.
  • חצי חבילה משפר אפייה.
  • 2/3 כוס מים פושרים.
  • 2 כפות שמן זית איכותי.
  • כפית דבש.
  • כפית מלח.

מצרכים לרוטב עגבניות:

  • 2 כפות שמן זית.
  • 2 שיני שום קלופות וקצוצות היטב.
  • 5 עגבניות טריות וחתוכות.
  • 5 עלי בזיליקום גדולים.
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור ופפריקה.

מצרכים לשכבה העליונה:

  • גבינת מוצרלה או כל גבינה אהובה אחרת.
  • פרוסות של עגבניות טריות.

אופן הכנת המתכון

השלב הראשון - בסיס הפיצה:

  • מערבבים בקערה את הקמח המלא, השמרים ומשפר האפייה, מוסיפים את המים, השמן, הדבש והמלח, ולשים את הכל יחד במשך 10 דקות. חשוב להקפיד על לישה מספקת על מנת למנוע מצב שבו נותרים גושים. לאחר מכן, מכסים את הקערה וממתינים להתפחה במשך 30 דקות.

השלב השני - הכנת הרוטב:

  • כדאי להשקיע ברוטב על מנת להגיע למאפה מושלם של פיצה מקמח מלא לכל המשפחה. כדי להכין את הרוטב צריך לחמם מעט שמן במחבת, להיזהר שהוא לא יישרף ולהוסיף את השום. מטגנים את השום הקצוץ במשך חצי דקה ובמקביל גם מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים. בהמשך מנמיכים את האש לדרגה הנמוכה ביותר, מבשלים את הכל עם מכסה במשך 15 דקות ועד שהעגבניות משנות את צבען ומקררים מעט.

השלב השלישי - הרכבת הפיצה:

מכינים את הפיצה לאפייה. כאן יש מספר צעדים שעליהם חשוב להקפיד:

  • חימום התנור: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. בתנורים ישנים או בטוסטר אובן אפשר להשתמש באבן שמוט, אך חשוב להקפיד על כללי הבטיחות ועל הנחיות היצרן.
  • חלוקת הבצק: מחלקים את הבצק לשניים כדי להוציא ממנו את האוויר. לאחר מכן, מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעיגולים בעובי של חצי ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מקומחת או מרופדת בנייר אפייה. תבנית פיצה עם חורים בבסיס אמורה להתאים בצורה הטובה ביותר.
  • הוספת עגבניות וגבינה: מורחים שכבה אחידה ודקה יחסית של רוטב עגבניות, מעליה מפזרים גבינה ומסדרים את התוספות הנבחרות.
  • אפייה: לבסוף אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים והגבינה מבעבעת. אפשר לשמן את השוליים לפני שמורחים את הרוטב כדי לקבל קריספיות.

מרגישים שאתם מעדיפים לדחות את הכנת הפיצה הביתית לפעם הבאה וכעת להזמין פיצה איכותית ובריאה? הזמינו כאן את הפיצה מקמח מלא של "דומינוס"!

שווה להציץ: מבחר מתכוני פיצה מושלמים באתר!