גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | השום השחור עשה עלייה |
כשזה נוגע למוצרי בריאות טבעיים, אין זה מפתיע לגלות כי הוא מגיע מהמזרח הרחוק. הסינים, היפאנים, הקוריאנים ועמי מזרח אסיה נוספים, מחזיקים בשיאים בכל הנוגע לאריכות ימים הנובעים בין היתר מדתות ופילוסופיות הדוגלות באורח חיים שלו ורגוע, יחד עם תזונה המורכבת ממאכלים בריאים וטבעיים.
מערכת foodsdictionary, 17.10.2012
שום שחור
מוצרי בריאות רבים המגיעים אלינו מהמזרח הרחוק, מאפשרים לנו ליהנות מסוד קסמן תודות למסורות שהשתמרו אלפי שנים. בימנו, נדמה כי כבר נחשפנו לכל המוצרים האפשריים וכבר קשה להפתיע, קשה לחדש ונדמה שכבר ראינו וטעמנו מהכל. רק לעיתים נדירות ניתן להדהים אותנו עם מוצר טבעי בריא אשר שווה הכיר. וזהו תחילת סיפורו של השום השחור, באיחור אלגנטי אבל עכשיו הוא כאן, השום השחור עשה עלייה. אז מהו בעצם השום השחור?השום השחור הוא שום טבעי, אשר לפי שיטה קוריאנית עתיקה עבר תהליכי התססה ויישון במשך חודש ימים בתנאי לחות וחום מבוקרים. התססת הסוכרים בשום הם אשר הפכו את טעמו למתוק והשילוב עם חומצות האמינו הפך את צבעו בהדרגה לשחור. מרקמו הפך לרך וצמיגי ואוכלים אותו ממש כמו חטיף כאשר הוא חסר את החריפות של השום הלבן ואינו משאיר ריח בפה. בעקבות תהליכי התסיסה והיישון של השום נוספו לו תכונות חדשות אשר מקטלגות אותו על פי מחקרים רבים כ- "Super Food", מזון אשר עשיר במיוחד בערכים תזונתיים וויטמינים חיוניים. בהשוואה לשום הלבןכולנו מכירים את יתרונותיו הבריאותיים של השום הלבן. המרכיב הבסיסי המקנה לו יתרונות אלו הוא האליצין. האליצין היא מולקולה הנוצרת בכתישת שיני השום הלבן והינה בעלת תכונות אנטיביוטיות גבוהות, כאשר היא יעילה במיוחד בהגנה מפני זיהומים, מסייעת בהמסת שומנים, משמשת כחומר נוגד חמצון, מפחיתה כולסטרול ומסייעת בהתמודדות עם מחלות כמו סרטן, טרשת העורקים ועוד. בארצות הברית דירגה האגודה למלחמה בסרטן את השום כאחד המאכלים היעילים ביותר למלחמה בסרטן תודות לתכונות אלה. היתרונות הבריאותייםבמחקרים נמצא כי השום השחור יעיל במיוחד במניעת מחלות, הפחתת כולסטרול ולחץ דם גבוה, ניקוי רעלים וחיזוק המערכת החיסונית. תהליכי היישון והתסיסה הובילו לירידה באחוזי המים ולעלייה של כמעט כל המרכיבים החיוניים. כך נוגדי החמצון וחומצת האמינו נמצאו בשום השחור בריכוז של כמעט פי שניים בהשוואה לזה הלבן. בנוסף, ויטמין B1 נמצא בריכוז גבוה יותר בשום הלבן, אשר יחד עם שאר מרכיביו יוצר חומר הנקרא Allithiamine, חומר המזרז את התפרקות הסוכרים ומסייע בוויסות רמת הסוכרים בדם. חומר נוסף הנקרא Scordinin מסייע בהפיכת הסוכר לאנרגיה, ולכן תזונאים ממליצים לצרוך את השום כחטיף וביפן אף מפיקים מאבקת השום השחור משקאות אנרגיה. נוגדי החמצון להגנה מרדיקלים חופשייםנוגדי החמצון בעצם מגנים על תאי הגוף מההרס הנגרם על ידי רדיקלים חופשים, ובכך מסייעים בהאטת קצב הזדקנותם. בבדיקות מעבדה נמצא כי בשום השחור יש 192 יחידות נוגדי חמצון לגרם לעומת 119 בשום הלבן. זו אחת הסיבות למיתוסים אשר נרקמו סביב השום השחור בדבר הענקת חיי נצח, כפי שהאמינו בזרם הטאואיסטי שנים רבות. המרכיב החדש לאנטיביוטיקה טבעיתבעקבות תהליך היישון נוצר מרכיב חדש אשר אינו מצוי בשום הלבן הקרוי S-allycystein. חומר זה בעל תכונות אנטיביוטיות זהות לאליצין, כאשר בעוד האליצין נספג בעיקר בשומנים, S-allycystein נספג בנוזלי הגוף ולכן בעל יעלות ספיגה גבוהה יותר. שימושים בעולם ובביתכאשר נחשף לראשונה לעולם המערבי, הוצג השום השחור כמוצר רפואי טבעי ונמכר בעיקר בחנויות טבע, אך חיש קל אומץ על ידי שפים מובילים בארצות הברית ואירופה והפך לרכיב אופנתי המככב במסעדות יוקרתיות. בואו לצפות בערכיו התזונתיים של שום שחור באתר. מקורות מידע: http://www.globalsciencebooks.info/JournalsSup/images/Sample/MAPSB_4%281%2937-40o.pdf |