גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | איך הבישול הביתי יכול לסייע לחיים בריאים? |
בתור דיאטנית קלינית שמלווה אנשים בתהליך המעבר שלהם לחיים בריאים ועוד יותר חשוב - ההסתגלות לחיים האלה והרצון שלהם להישאר בהם לתמיד, גורמים לי לחשוב מה עוזר לי להצליח בעצמי כל כך הרבה שנים. אחד הכלים שגיליתי שמסייעים לי המון בתהליך הוא האהבה שלי למטבח, לבישול, לאפייה, לחומרים, לריחות להתנסויות החדשות ולמחמאות שאני מקבלת אחרי שטועמים. מגיל צעיר אהבתי להיות המטבח, להכין ארוחות למשפחה, להמציא כל מיני תבשילים, להאכיל את החברים ולהסתכל בספרי בישול. עם השנים הפכתי להיות דיאטנית ובישול הפך לכלי להבראת המטבח שלי והאוכל שאני אוכלת בעצמי ומאכילה את הסובבים לי.
יעל משיח ארזי, דיאטנית קלינית, MSc, 01.11.2014
כמה שינויים קטנים ואתם מתחילים לבשל בריא בבית
כל אחד יכול להיות בשלן ביתיהיום אנחנו חיים בעידן שתוכניות הבישול בטלוויזיה ממלאות כמעט את כל לוח השידורים, כך שאין כמעט אדם שלא נחשף אליהן. הכיף הגדול הוא לדעת לקבל השראה ממאכל שראיתי או אכלתי ולהבריא אותו, להפוך אותו לבריא. בריא = דיאטטי?חשוב לי לציין שבריא הוא לא בהכרח דיאטטי ודיאטטי הוא לא בהכרח בריא. היום יש בלבול בין 2 ההגדרות האלה. נוטים לחשוב כי אם אוכל מסוים הוא דל קלוריות אז הוא כנראה גם אוכל בריא. השורה התחתונה אינה הקלוריות אלא המרכיבים. כאן לבישול הביתי יש השפעה מכרעת כי אני קובעת מה יהיה בתוך התבשיל ואני יכולה לשחק עם הכמויות ועם המרכיבים. בישול ביתי ואכילה מודעתאני לא שפית ולא טבחית וכנראה עושה טעויות, אבל הסוד הוא להעז, להתנסות ולקחת בחשבון שלפעמים לא יצליח. הכוח בבישול הביתי כמו שאני רואה אותו הוא להבין ולהתחבר למזון באופן כזה שיעזור לי לאכול נכון יותר, לאכול אכילה מודעת. אכילה מודעת, היא אכילה בתשומת לב תוך התייחסות למרכיבים החושיים (ריח, מגע, מרקם, טעמים), למרכיבים המחשבתיים (התודעה), ולמרכיבים הרגשיים. האכילה המודעת היא הסוד לאכילה אינטואיטיבית, כזאת שמאפשרת לי לאכול רוב הזמן בדיוק את מה שאני צריכה, ללא צורך בתפריטים ומערכת של איסורים. אני משווה את זה לדימוי גוף ופעילות גופנית. מצאו שדימוי הגוף של אנשים שעושים פעילות גופנית הוא טוב יותר. כאשר אני מכבדת את הגוף שלי, מטפלת בו, מאמנת אותו ושומרת עליו - ארצה גם להמשיך להזין אותו בהתאם. כך גם ההתנסות במטבח תסייע לי לרצות ולבחור לאכול נכון ובריא ולא תכפה עליי. קצת תכלס - איך מבריאים מתכון?
עוד נקודה למחשבההבישול והאפייה הביתית לא כוללים חומרי שימור שמאריכים מאוד את זמן המדף של המוצרים, ולכן לא כדאי להשאיר כמויות גדולות במקרר משום שניאלץ לזרוק אותן. הפתרון הוא להקפיא חלק ממה שהכנו כמו לחם, ממרחים, רטבים או תבשילים, להוציא בשעת הצורך, לחמם ולהגיש. כך נוכל לבשל יותר ולהינות לזמן ארוך יותר. לסיכוםאני מאמינה שכל אדם יכול להיכנס למטבח ולהצליח לייצר מזון, גם אם מדובר בסלט מיוחד, פשטידה פשוטה או פשוט להתחיל להכין את הטחינה והחומוס בבית. באמצעות ההתנסות הזאת, ישודרג משמעותית הערך התזונתי של המזון שתאכלו, יכול מאוד להיות שגם כמות הקלוריות הנאכלת תופחת ומעל הכל תתחברו למזון שתכניסו לפה ותעריכו אותו יותר. מזמינה אתכם לבקר באתר שלי, למצוא כל מיני מתכונים קלים שהבראתי ולקבל פרטים על סדנאות אפייה בריאה. שלכם, יעל משיח ארזי, דיאטנית קלינית. |