גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בחגים | » | טיפים למנגל מוצלח ביום העצמאות |
שיהיה במזל טוב - מדינת ישראל חוגגת יום הולדת 67, וביום העצמאות יוצאים כולם לפארקים ולגנים, לגינות ולמרפסות, לחורשות ולאיי התנועה, לחגוג שם את יום העצמאות באופן הכי ישראלי שיש - על האש, ושיהיה עשוי טוב-טוב. בשביל לשמוח כמו שצריך ולאכול טוב, קבלו צרור טיפים למנגל מוצלח וטעים.
מערכת foodsdictionary, 22.04.2015
אין כמו סטייק עסיסי על האש
לא להתפשר על איכות הבשרקנו רק בשר טרי! בקשו מהקצב נתח משויש היטב בפסים לבנים של שומן. השומן נמס בצלייה ושומר על הבשר שלא יתייבש ושיישאר עסיסי. אל תקנו בשר קפוא - הוא מכיל מים שהזריקו לו לפני ההקפאה וטעמו נפגם בשל כך. לכו על אנטריקוט איכותי המכיל כמות טובה של שומן. הכינו את הבשר רק על גריל פחמיםהוא שמעביר את טעם הצלייה הנהדר. אל תתפתו לנסות להאיץ תהליכים ולהשתמש בחומרי בעירה כימיים. הם לא בריאים ומשאירים טעם לוואי. התחילו לצלות את הבשר רק כשהפחם בצבע אפורבינתיים, עד שיאפיר, הניחו על הגריל דברים טובים אחרים: ירקות כמו חציל, בצל, עגבניות, קישואים, בטטות וכמובן קלחי תירס. כך תקבלו תוספות נהדרות לדבר האמיתי שממתין בצייתנות בצידנית. ההרפתקנים מוזמנים לנסות לצלות פירות יבשים: פשוט צורבים קלות שיפוד שעליו משחילים תמר, משמש, שזיף ועוד. הפירות היבשים יעניקו טאץ' מתקתק לארוחה הלא קלה שמחכה לכם. הבשר מוכן? קדימה, לאכול!אל תאגרו בשר כדי שכולם יאכלו ביחד. בשר שמחכה לסועדים מגיר נוזלים, וחבל. מה שמוכן - אוכלים על המקום. תמיד יהיה מספיק לכולם. סדר הצלייה הנכון הוא מהרזה לשמןמתחילים עם בשר לא שומני כמו חזה עוף ומתקדמים בהתאם. הסיבה לכך היא שהשומן שנוזל על הגחלים תוך כדי הצלייה נשרף כמובן, והאש שעולה עלולה לפגוע בבשר עצמו. לכן, התחילו עם נקניקיות ושניצלים, התקדמו לסינטה, קבבים וכנפי עוף, לבסוף סטייקים וסוגרים עניין עם כבש. כנסו בנוסף: לפני ששמים את הבשר על האש, זרקו על הגחלים כמה ענפי רוזמרין או תימיןהבשר יקבל ניחוח מיוחד ומעורר תיאבון. אם אתם רוצים להשרות את הבשר במרינדה - עשו זאת יום קודם לכןהשאירו את הבשר במרינדה במקרר למשך הלילה. ביום העצמאות (או כל יום מנגל אחר) שמרו את הבשר בכלי זכוכית סגור, ולא בכלי פלסטיק או בשקית ניילון. פלסטיק סופח ריחות וטעמי לוואי, וחבל שכל ההשקעה שלכם בהשריה במרינדה תאבד. התיבול הקלאסי לבשר טוב שיצא עכשיו מהגריל הוא קמצוץ מלח ופלפל שחור גרוס טריאל תמליחו את הבשר לפני הצלייה כי המלח יספח נוזלים מהבשר. סטייק הופכים רק פעם אחתאל תשכחו זאת! לא לחרוץ בסכין ולא לדקור במזלגהצטיידו במלקחיים והפכו עימם את הבשר שעל האש. אם הבשר באיכות טובה לא רק שאין צורך לחרוץ בו חריצים, אלא שהחריצים רק יגרמו לבשר להגיר נוזלים, ובכך יפגעו בטעמו וייבשו אותו. זוכרים את הפירות היבשים מסעיף 3?הם שימשו כמתאבן, עכשיו הגיע זמן הקינוח: קחו פירות טריים (אגס, אפרסק, בננה, תפוח), חתכו נתחים קטנים וצפו אותם במעט סוכר. עכשיו שימו על המנגל וצלו אותם על האש כ- 10 דקות. מעט חומץ בלסמי ו/או חמאה ישדרגו את סיום הארוחה. ולבסוף - שמירה על הטבע שלנוחכו שהגחלים ייכבו לגמרי לפני שאתם מתקפלים ותמנעו שריפה. בכלל, שמרו על הטבע. הוא של כולנו ואין לנו הרבה ממנו. נפנוף מוצלח וחג עצמאות שמח! עדיין לא חברים שלנו בפייסבוק? הצטרפו עכשיו! |