גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | מבוגרים וגיל הזהב | » | להתבגר, להחכים ולהישאר צעיר |
מילת הקסם של תקופתנו - אנטי אייג`ינג. כבר כמה עשורים שהמונח אנטי אייג`ינג מעמיק את אחיזתו ב"שפת הבריאות" המקובלת, ואנשים רבים מעסיקים את עצמם בשאלה כיצד לשמר את עצמם חיוניים, צעירים למראה ורלוונטיים בעולם הזה הדוהר במהירות קדימה ומשאיר מאחוריו את כל מי שאינו עומד בקצב. הקצב דורש מכל מי שרוצה להצליח, להשתייך ולהישאר פעיל, להכיר טכנולוגיות חדשות לבקרים מחד גיסא אך גם להחכים, להתמקצע, לצבור ניסיון ובמקביל להיראות צעיר, להרגיש צעיר ולתפקד בהתאם. התוצאה היא שפע טיפולים חודרניים יעילים יותר או פחות שמסייעים להשפיע על המראה החיצוני. אך מה קורה באמת בתוככי הגוף? כיצד אנחנו יכולים להשפיע על מצבנו מבפנים? איך נוכל לעכב את תהליכי ההזדקנות? לשמר את כושר התנועה, העירנות וזריזות המחשבה? איך נשמר מצב רוח משופר ומאליו גם נשפיע מבפנים על מראה העור והשיער?
עמרית בן סירה N.D.C.Ac, ד"ר לנטורופתיה, מומחית לרפואה טבעית משולבת, 28.05.2015
מצב הרוח חשוב מאוד לשמירת תחושת הנעורים
"חיי מדף ארוכים - חיי אדם קצרים"לתזונה ולאורח החיים שלנו ישנה השפעה מובהקת על מראנו החיצוני, על מצב האיברים ורקמות הגוף השונות מבפנים, על ההרגשה, התפקוד המנטאלי ומצב הרוח שלנו. בעולם המהיר וחסר המנוח בו אנו חיים הפך הזמן למצרך יקר. המחסור התמידי בכמה שעות ביממה הוליד את תעשיית המזון המהיר. אבל אליה וקוץ בה, על פי הכלל היסודי: "חיי מדף ארוכים, חיי אדם קצרים". הרכיבים המוספים למזון המהיר מאפשרים לו להישרד במקררים ובמקפיאים שלנו תקופות ארוכות ובמחיר נמוך להגיע לרמות טעם נסבלות, אלא שאריכות הימים של השניצל נקנית במחיר בריאותי. המזון המהיר והמתועש עשיר בחומרי טעם מלאכותיים, חומרים משמרים, תרכובות פחמימות פשוטות, שומנים שעברו תהליכי חימצון ובמקביל הוא חסר רכיבים תזונתיים טריים וטבעיים שמזינים את הגוף ומעלים את רמת החיוניות שלו. גורמים שמאיצים את תהליכי ההזדקנותבראש רשימת הרכיבים התזונתיים שמאיצים את תהליכי ההזדקנות בגוף נמצאים הסוכר והפחמימות הפשוטות - בעיקר קמח החיטה. הסוכר ושאר הפחמימות הפשוטות שכבר בראשית תהליך העיכול (במגע עם הרוק בפה) הופכים גם הם לסוכרים פשוטים, נוטים ליצור תרכובת עם חלבון, כלומר עם רקמות השרירים ועם סיבי רקמת החיבור בגוף שלנו. תהליך התרכבות זה נקרא גליקציה - Glycation. הוא הרסני לתאי רקמות אלה וכשהוא מתרחש בסיבי הקולגן והאלסטין שתומכים בעור הוא מאיץ את תהליך ההזדקנות לו וגורם להיווצרות קמטים. בצד הסוכר והקמח שקל לזהותם בין הרכיבים במוצרים השונים, נמצאים גם רכיבים "נסתרים" כמו סירופ תירס שמוסיפים לכמעט כל מוצר מתועש והוא בעל אינדקס גליקמי גבוה ומכאן יוצר עומס על הלבלב, מעלה את רמות הסוכר בדם ומכאן את כמות הסוכר שמגיעה לרקמות. גורמי הזדקנות אחרים הם רעלים שונים, החל מאלה שמקורם גורמי זיהום האוויר (תעשייה, מכוניות), גורמים מזהמים שמצויים במי השתייה, במוצרי המזון כתוצאה מתיעוש המזון (בהם שמנים שעברו תהליכי חמצון, צבעי מאכל, חומרי שימור, תמצית סינתטיות של טעם וריח ואחרים). הזיהום הסביבתי עשיר בכימיקלים רעילים ובכמות גדולה של רדיקלים חופשיים שהגוף מתקשה להתמודד איתה. חומרי הדברה ודשנים כימיים גם הם מעלים את כמות הרעלים שנצברים במזון. חומרים שונים אלה מצטברים ברקמת השומן בגוף ובקרום המעטפת של תאי הגוף שעשוי מחומר שומני. מתח הינו גורם נוסף שמעלה את כמות הרעלים בגוף. כאשר רמת המתח עולה משתחררים בגוף יותר הורמוני סטרס המהווים בעצמם גורם הרסני. רמה גבוהה של הורמוני סטרס גורמת גם להיווצרות מואצת של רדיקלים חופשיים - תוצרי שריפה. רדיקלים חופשיים הינם האחראים הישירים להרס רקמות. בניסיונם לחזור למצבם המקורי הם "גונבים" אלקטרונים מהרקמות בסביבתם ובכך פוגעים בשלמותן. פעילות גופנית ומאמצים גופניים נחשבים ובצדק לחיוניים לבריאות, תומכים בתהליך חיסוני יעיל, משמרים מסת גוף רזה וכדומה, אך מאמץ יתר עלול לגרום לפגיעה ברקמות ושוב ליצירה של כמות גדולה של רדיקלים חופשיים. לקריאה נוספת: תזונה היא מילת המפתח
נגעתי כאן על קצה המזלג במעט מהמזונות שעשויים לסייע לנו בשיקום העור, שיפור מראהו והצערתו. למרות קוצר המאמר לא אוכל לסכם את הדברים מבלי להזכיר את הצעדים הראשונים והחשובים מכל והם המים, מצב הרוח ושינה איכותית. שמעתם וקראתם בוודאי פעמים רבות - האם אתם זוכרים ליישם? אז הנה הזכרתי שוב ואת הקיץ הקרוב נצליח לצלוח עם הרבה יותר רעננות תוך שמירה על עור קורן וזוהר. הכותבת היא הנטורופתית ד"ר עמרית בן סירה. אל האתר של עמרית: www.dromrit.co.il |