חומץ נוצר מחימצון החומצה האצטית (שהיא גם החומצה האתנואית). חומץ הינו נוזל חמוץ מאוד ולכן, בריכוז גבוה, עלול לגרום לכוויות קשות בפה.
לרוב אנו משתמשים בחומץ סינטטי 5%. כלומר, 5% חומצה אצטית מוספים למים.
חומץ סינטטי משמש אותנו בעיקר לכבישת ירקות (חמוצים) ותיבול סלטים.
כמו כן, ישנם סוגים נוספים של חמצים וביניהם חומץ תפוחים וחומץ בלסמי (מענבים).
|
|
חפש מוצרים ומאכלים שמכילים חומץ סינטטי.
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.