שמי עמליה פפו בת 25 נשואה + ילד. נולדתי באזרבייג`ן (קווקז) ועליתי לישראל בגיל 4. היום חיה בארצות הברית. למדתי קונדיטוריה במכללת השף בארץ ומתכננת בקרוב ללמוד בבית ספר לקונדיטוריה בארצות הברית. אני בעלת 2 תעודות: "שף קונדיטור"- קונדיטוריה מקצועית 2 ועיצוב מקצועי בבצק סוכר. האהבה שלי לתחום הקונדיטוריה החלה לפני שנתיים בתור תחביב והמטרה היא להפוך את זה בעתיד למקצוע ולפתוח קונדיטוריה פרטית. בין היתר אוהבת לבשל אוכל ישראלי וקווקזי, בעיקר את המאכלים המסורתיים של העדה, אך תמיד פתוחה לרעיונות חדשים ובעיקר תמיד לומדת בכל פעם משהו חדש. עברתי דרך ארוכה בחיי האישיים כדי להגיע להישגים משמעותיים בתחום (למרות שתמיד יש מה ללמוד) לכן אוכל לומר לכם שלמדתי שעם הרבה התמדה והשקעה השמיים הם הגבול!!! ולעולם לא להרים ידיים, תמיד להמשיך לנסות גם כשקשה...
מאכלים מסורתיים שעליהם גדלתי, אך תמיד לומדת גם דברים חדשים.
זכרון ילדות
בתור ילדה שגדלה במשפחה עם 6 אחים נוספים ואורחים היו עוברים בביתינו כמו בתחנת רכבת, אני זוכרת את אמי וסבתי היקרות מבשלות כמעט בכל יום כמויות אדירות של אוכל בסירים ומחבתות ענקיות לעדר שלם.
פעילויות ושירותים עיקריים
אופה הרבה בבית, ופעילה בכל יום בדף שלי בפייסבוק.
אני מאמין
שעם הרבה התמדה והשקעה השמיים הם הגבול!!! ולעולם לא להרים ידיים, תמיד להמשיך לנסות גם כשקשה...
קצת הסטוריה על הקווקז:
קווקז אינו מדינה, כפי שרבים חושבים בטעות, אלא חבל-ארץ הררי, לכן הקווקזים נקראים גם "יהודי ההרים", בעבר חבל זה גבל בים הכספי, בים השחור, ברוסיה, באיראן ובטורקיה. לא פחות משלושים-ושישה עמים ושפות שונות מכונסים באזור הזה. כיום האזור מחולק בין רוסיה, גיאורגיה (גרוזיה), ארמניה ואזרבייג'ן. הרי הקווקז מפרידים בין אירופה ואסיה, ולכן האזור נחשב אירופי ואסיאתי כאחת.
יהודי ההרים מכנים עצמם ג'וּהוּר ("יהודים") ואת שפתם ג'וּהוּרִי (מילולית: "יהודית"). למעשה, זהו תמהיל של עברית, פרסית וארמית, כשהניב משתנה לפי האזור הגיאוגרפי שבו חיו.
המטבח הקווקזי:
המטבח הקווקזי ידוע בעיקר במאכלי בשר בקר על בסיס יומיומי, ובאירועים מיוחדים היו אוכלים בשר כבש, בעבר מאכלים אלו היו מכילים גם בשומן הבשר בכמות גדולה, כיום יש מעט אנשים שמשתמשים בשומן הבשר אך רובם מודעים היום לסיכונים הבריאותיים של השומן באוכל ולכן הפסיקו להשתמש בו.
הקבב על האש הקווקזי ידועים כקבבים הכי טעימים, מעודנים ומתובלנים בצורה מעולה. המאפים היו עשויים בבצק בלבד, איני זוכרת אף מאפה או עוגה שלא היה בו בצק. את בצק העלים עד היום מכינים בצורה המסורתית, את השכבות יוצרים על ידי הנחת 6-7 עלים אחד על השני כאשר ביניהם מורחים מרגרינה.
מאכלים מפורסמים בעדה הקווקזית:
יָרְפָגִי - כרוב ממולא בבשר, דוּשְפָרָא - כיסוני בשר במרק, גָרְמָה אוֹש - אורז צהוב (מהכורכום) עם פירות יבשים.
שמי עמליה פפו בת 25 נשואה פלוס ילד. האהבה שלי לתחום הקונדיטוריה החלה לפני שנתיים בתור תחביב ובשנה האחרונה הצטרפה גם האהבה לבישול... אני תמיד אוהבת לאלתר ולחדש ופה בספר המתכונים שלי אשתף אתכם ביצירות שלי. מקווה שתאהבו... אל קווקאז על המפה »