רציתי לשתף במתכון מצויין של סופגניות ספינג' של מרוקאיים (הכי חשוב שהן לא סופחות שמן !!!)
המתכון : 2 ביצים 2 כפות קוניאק 1 קילו קמח כפית מלח 3 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 2 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה : שמים את כל החומרים יחד בקערה גדולה עושים גומה בתוך הקמח ולתוכה מכניסים הכל חוץ מן המלח , בצד שמים את המלח ולאט לאט מוסיפים את המים בהדרגה הבצק צריך להיות רך ודליל(לא לפחד שיהיה דביק קצת) אם חסר מים אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים פושרים . משאירים את הבצק לנו בקערה לאחר הלישה , להתפחה כשעה . לאחר שתפח לוקחים צביטות מן הבצק ופותחים עם הבוהן והאצבע חור חלול בתוך הבצק ומטגנים בשמן עמוק וחם מאוד (שלא יתפוס שמן) לבסוף מפזרים מעל סוכר
בתיאבון וחג שמח !!!
|