מוצרים : המוצרים הינם להכנה של 5-6 מנות , בצק : 500 גרם קמח לבן , כף שמרים, כוס חלב פושר (יש להשאיר לפחות חצי שעה מחוץ למקרר),רבע חבילת חמאה, 2 פקקים שמן זית , כף מלח וכף סוכר. גבינות: 300 גרם גבינת סנגוני (גבינת צמות גורזינית ) 300 גרם מוצרלה מוגרדת קופסאת קוטג 200 גרם גבינת חמד 300 גרם בולגרית 6 ביצים
תיאור המתכון :
במטבח הגרוזיני יש מספר וריאציות לחצופרי
כאן מדובר על חצפורי אצרולי, די פשוט להכנה וכמו כל המטבח הגרוזיני הוא פשוט מעולה.
אופן ההכנה :
גבינות:
רק לגרד את הגבינות שהכנו
חשוב להקפיד על איכות הגבינות.
הבצק :
לנפות את הקמח וליצור גומה בקערת המיקסר , נוסיף לשם את השמרים מלח וסוכר ונערבב היטב עד לקבלת תעורבת אחידה לאחר מכן נוסיף את החמאה והשמן זית ונוסיף את החלב בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
שימו לב על הבצק לא להיות דביק.
לאחר שסיימנו נכסה את הבצק ונפתיח אותו כשעתיים,
לאחר מכן נלחץ עליו ונוריד קצת מהנפח ונפתיח שוב לעוד חצי שעה - שעה במקרר.
לאחר שסיימנו נכין את הכדורים (בדומה לפיצה ).
על מנת לקבל את הצורה יש לפתוח את הכדורים בדומה לפיצה בעזרת המערוך אך להתעמק יותר ב2 צדדים , עד לקבלת צורת סירה קטנה, כדי לקבל את הדפנות יש לגלל את הבצק בצדדים , ולאחר שסיימנו יש להדביק את הקצוות בעזרת מים.
כשסיימנו ניתן להעביר את החצפורי לתבנית מרוחה במעט שמן זית, ונמלא מתערובת הגבינות שהכנו.
יש להכניס לתנור שחומם מראש על אפייה ו 180 מעלות, נכניס את החצפורי ל20 דקות
עד לקבלת גוון זהוב על הבצק, לפני סיום נשים את חלמון הביצה במרכז החצפורי ונחזיר לתנור ל2-3 דקות נוספות (שימו לב על החלמון להיות נוזלי )