עוגה שנהגתי להכין במשך שנים ואהובי הבננות נהנו ממנה, כיום כאשר אני נגמלת מסוכר ומגלוטן הכנתי אותה בשינוי קל שיתאים למגבלות ..העוגה יצאה טובה ביותר וכל אורחי נהנו ממנה ולא חשו בהבדל.
ההכנה
3 ביצים 1/4 1 כוסות סוכר/ כמו סוכר
להקציף במיקסר תוך הוספה איטית של הסוכר עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה
מוספים בזילוף איטי תוך הקצפה 3/4 כוס שמן קנולה עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה
מערבבים בקערה 1/2 כוס קמח (השתמשתי בקמח ללא גלוטן ) 1/2 כוס קוקוס 1 כפית קינמון 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כוס שוקולד ציפס( ללא סוכר ,ניתן להשתמש בשוקולד ללא סוכר שבור לחתכות קטנות) 1/2 כוס אגוזים קצוצים(לילדים אפשר לוותר) 1/2 כוס צימוקים אורגניים וללא סוכר
מחלפים במיקסר את המטרפה בוו גיטרה ומוספים את היבשים ב3 מנות עד ערבוב מלא
3-4 בננות בשלות מרוסקות
מוספים לתערובת ומערבבים .
משמנים תבנית בתרסיס שמן ומעברים את התערובת .אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ30-40 דקות .עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים.
|