דלג לתוכן העמוד

סרגל נגישות

 

|
מתכונים (6,353)
|
בכל האתר
הודעה על הפסקת פעילות הפורומים באתר FoodsDictionary:
החל מחודש נובמבר 2018, הפעילות בפורומים תופסק.
כל התכנים הקיימים בפורומים ישארו ולא יוסרו מהאתר. קרא עוד

גפילטע פיש יביא שלום !

גפילטע פיש יביא שלום !

Business
גפילטע פיש יביא שלום !
גפילטע פיש של תלמה ומשה איזנמן .
2 דגי קרפיון פרוסים . 1 קילו קרפיון טחון היטב .
על קילו קרפיון טחון . חצי כוס קמח מצה , או פרורי לחם , או שלש פרוסות חלה שהושרו במיים נסחטו ונמעכו . הכמות לכ-30 מנות סה'כ כולל קציצות ופרוסות . בהתאם לכך לשנות היחסים .
העיסה !!!!
בצל בינוני טחון גס, 2 גזרים טחונים גס( לגרר את הבצל והגזרים על פומפיה דקה) .
את עיסת הבצל והגזר לסחוט ( הכסף או החיים ... ) ביד ולהוסיף לעיסת הקרפיון והחלה . להוסיף עד 3 ביצים וכרבע עד חצי כוס מיים .
לתבל במלח סוכר ופלפל שחור כאן טמון הסוד !!!!!!!!!!!!
כף מלח כף סוכר וכפית פלפל .
אם העיסה נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד מהקמח .
העיסה צריכה להיות סמיכה יציבה אך לא קשה .
לתת לעיסה לנוח כחצי שעה .
הכנת הציר !!!!
לבשל בסיר גדול ורחב : 3 גזרים, 3 בצלים עם קליפתם בהרבה מים 4 ליטר . להרתיח ולבשל כמו מרק על אש בינונית עד להתרככות הגזרים , לתבל ה" מרק " במלח ,סוכר ופלפל שחור לפי הטעם של אימנו זל'...שתחייה .
הטעם חייב להיות מתואם בין בני הזוג שיחיו , זה הסוד .

בישול !!!!
בסיר רחב ושטוח לשפוך ציר בגובה 2 סמ' ואת 3 הגזרים
(את הבצל לשמור כמנהג הפולנים, או פח ) .
להכין קציצות מאורכות מעיסת הדג (בידיים רטובות )
להניח קציצות , גם בתוך פרוסות הדג והראשים החצויים .
להכין הכל על מגש מרוח בשמן בזמן בישול הציר .
להעביר הפרוסות הממולאות והקציצות, אל תוך הציר הרותח עם הגזרים .
להניח שכבות שכבות תוך הוספת מי הציר .
לכסות את הגפילטע המתבשל, בציר שנותר בסיר הגדול לכסות במכסה . להביא לרתיחה ולעבור לאש קטנה ולבשל כשעה וחצי .
לאחר הבישול וכיבוי האש . לחכות מעט שיתקרר .
להוציא אט אט הפרוסות והקציצות מתוך הסיר בו התבשלו תוך כדי ריקון הציר לסיר אחר .
כך יורדים אט אט לעומקו של הסיר תוך ריקונו בזהירות בלי לפגוע בפרוסות ובקציצות .
לסנן לכלי את מי ציר הבישול במסננת על מנת שיתקבל בסוף ג'לי נקי .

כלי הגשה !!!!
להניח בתבניות זכוכית נאה את הגפילטע והקציצות לפי צרכי ההגשה.
לא לשכוח לפרוס את הגזר ולהניח עיגול על כל קציצה ופרוסה .
לשפוך עליהם את הציר המסונן בו התבשלו .
לניילן הכלים ולהכניס למקרר .
לאחר הקירור והופעת הג'לי אנו נוהגים להקפיא חלק על מנת להאריך הנאתנו .
זהירות !!! אנו לא אחראים לתוצאות ,
גפילטע פיש ממכר ומביא אריכות ימים ושלום .
נא להתקשר לאיזנמן 052-3785955 ולהזמין לטעימה

301 קלוריות
חזה עוף בחלב קוקוס וקארי
ארוחה נפלאה המשלבת את טעם חלב הקוקוס עם טעם הקארי - תבשיל נפלא על אורז לבן חם מהסיר