אנחנו יודעים שבזמן האחרון מוצרי החלב ירדו מגדולתם. הפעם אני רוצה לדבר על צינון וחלב. אם אתם מצוננים בימים אלה, ואיך לא עם כל הפרשי הטמפרטורות בין בפנים לבחוץ וגם הילדים שחוזרים מצוננים או מיזוג אויר במקומות עבודה שמעביר את החיידקים והוירוסים לכל האנשים לפי כיוון הרוח... אז למה להוריד מוצרי חלב כשמצוננים? מוצרי חלב גורמים לליחה, אולי ביום יום התרגלנו לזה, אבל כשאנחנו מצוננים וגם ככה מלאי ליחה ונוסיף על זה עוד מוצרי חלב, נגלה שהמצב קשה מנשוא. אז בימים האלה, גם אם בא לנו כוס חלב חמה עם דבש וקינמון נשתדל לוותר ולפנות לתחליפים כמו חלב סויה, חלב אורז, חלב שקדים וועוד. זה אומר גם לוותר על גבינות ויוגורטים. עכשיו, איך נדע שמוצרי חלב עושים לנו ליחה ביום יום אבל אנחנו התרגלנו, בוא נגיד... עושים הפסקה של מוצרי חלב, במיוחד של חלב בקר ובמיוחד חלב ניגר, שזה חלב רגיל זאת אומרת בצורתו הנוזלית, לשבועיים. אחרי זה נחזור לשתיית חלב וצריכתו בהדרגה. אם מרגישים התגבשות של ליחה בימים הראשונים, הרי שהחלב גורם לנו לליחה אבל היינו רגילים לכך והתרגלנו. אגב, זה גם תקף לכאבי בטן ונפיחויות כתוצאה מחלב. בתיאבון!
|