שלום מרווה
מזונות הידועים כ"מעוררי דלקת" הנם מזונות מעולם החי: בשרים (בעיקר בשר אדום)ומוצרי חלב למיניהם.
לא ארחיב בהסבר לסיבה לכך שהם עשויים לעורר ולעודד הווצרות דלקת בגוף, אך חשוב לי לציין כי על אף היותם ידועים ככאלו, חשוב לבחון כל מקרה לגופו ולבדוק על דרך האלימינציה האם הם גורמים לך להחרפת הסימפטומים. הסיבה שאני מציינת זאת היא החשיבות להרכבת תפריט יומיומי מאוזן והורדת מזונות מהחי (עוף, בשר, מוצרי חלב) מצריכים הכנסת תחליפים לתפריט המספקים לגוף את כמות החלבון הנדרשת.
מזונות העשויים לגרום לאלרגיה (שבעצם גורמת לדלקת..) הנם רבים ומגוונים: מוצרי חלב למיניהם( המכילים את הקזאין והלקטוז - חלבון החלב וסוכר החלב, בוטנים ומוצריהם, סויה ומוצריה ומזונות רבים אחרים. במידה ואת אלרגית חשוב לבדוק על ידי ביצוע טסטים או בדיקות דם אצל אלרגולוג או על פי שיטת האלימינציה (לפעמים הטסטים לא מספיק רגישים למציאת האלרגן).
כאשר יש מחלת עור אוטואימונית חשוב להקל על מערכת העיכול ומערכת החיסון של הגוף ולהקפיד על צריכת מזונות שאינם מעובדים ואינם מכילים חומרים משמרים, צבעי מאכל (שכשלעצמם עשויים גם לעורר אלרגיה..).
מזונות המומלצים וגם תורמים לרוגע הנם מזונות המכילים אומגה 3: זרעי צ'יאה, זרעי פשתן, דגי ים צפוני וכו'. אפשר לקחת אומגה 3 אך לאחר קבלת ייעוץ תזונתי אישי לשם התאמת המינון. אומגה 3 גורמת לדילול דם ויש להזהר בעת בעיה בדם ו/או בנטילת מדללי דם כקומדין ואספירין, לדוגמא.
שיבולת שועל ידועה כמרגיעה: אפשר למנלא אמבט חמים ולשפוך שיבולת שועל גרוסה גס לתוכו ולטבול. יעשה נפלאות לעור וירגיע. כמו כן, אפשר לאכול דייסת שיבולת שועל על בסיס מים או על בסיס משקה שיבולת שועל. להמנע מחלב וסויה כמובן.
קיימים מזונות רבים נוספים וטיפים רבים אך חשוב להגיע לייעוץ לשם בניית תפריט המותאם לבעית העור. אסיים בטיפ: מומלץ לשתות פעם ביום משקה ירקות: גזר, תפוח, חסה, סלק, סלרי (על פי הטעם). משקה ירקות "מנקה" ומרגיע ואין ספק שתום לגוף כמות וייטמינים ומנרלים גבוהה.
בברכת המשך יום נעים ובריאות
יעל רחמנוב
יועצת תזונה ומומחית לטיפול תזונתי במחלות נפוצות
054-3480680
yael.nutrition@gmail.com