בזמן שאנחנו בתהליך ירידה במשקל לעיתים אנחנו נתקעים...המשקל לא יורד...אנחנו מתוסכלים שלמרות המאמץ המשקל לא זז...בא לנו לזרוק את התהליך ולחזור להרגלים הישנים!. כדאי לדעת! אחת הסיבות הנפוצות לעצירה בירידה במשקל או אפילו עלייה היא צבירת נוזלים.
כל ליטר מים שנצבר בגוף פירושו 1 ק"ג נוסף במשקל. הסיבות לצבירת נוזלים בגוף יכולות להיות רבות :1. אכילה מרובה של מלח - אכילת כמות חריגה של מלח ובמיוחד לפני השקילה אפילו מבלי להרגיש תגרום לעלייה במשקל... המלח ידוע כסופח נוזלים.
2. מזג אויר חם במיוחד או יבש - יכול לגרום לעתים לבצקות והתנפחויות. בדרך כלל כאשר יש עודף משקל ישנה נטייה גדולה יותר לצבירת נוזלים.
3. אכילה עודפת של פחמימות - הגוף יכול להגיב בצבירת נוזלים בגלל אכילת כמות חריגה של פחמימות, במיוחד יום לפני השקילה.
4. שתייה קרוב לשקילה - כל כוס אחת של משקה תוסיף למשקלך 200-300 גרם.
5. מחסור בשתייה ? הגוף במצב זה אוגר נוזלים. גם כמות השתן יורדת וצבעו כהה.
6.שינויים הורמונאליים אצל נשים (תסמונת קדם וסתית) - מיום הביוץ ועד המחזור החודשי קיימת נטייה לצבור נוזלים. צבירת הנוזלים מתבטאת לעיתים בתחושת נפיחות.
7. תקופת התחלת פעילות גופנית בעצימות גבוהה - עצירת ירידת המשקל קשורה לבניית השריר. שריר שוקל יותר משומן למרות היותו בעל נפח קטן יותר.
8. אכילה מעטה מדי - כאשר מפחיתים כמות קלוריות בצורה מוגזמת הגוף מפרש זאת כרעב ומנסה לאגור שומן ולא לאבדו. במצב של רעב, הגוף משתמש בחלבון השריר כאנרגיה ואז אנו מסוגלים לשרוף פחות קלוריות. בנוסף הגוף מפחית את קצב המטבוליזם. המנגנון הנוכחי מאותת שאין לגוף מספיק אנרגיה לקיימו מהמזון ולכן הוא גורם לגוף לעבוד לאט יותר. הפחתת כמות קלוריות תיגרום לעצירה בירידה במשקל.
במידה ואנחנו עולים במשקל למרות ששמרנו יפה כל השבוע, עשינו ספורט ואנחנו מרגישים נפיחות - להלן מספר טיפים להפחתת כמות הנוזלים העודפת בגוף :1. נשתדל לא לשתות כשעתיים לפני השקילה.
2. נקפיד לא להתייבש - לשתות את כמות המים הנכונה כל יום (2-3 ליטר).
3. נקפיד לא לאכול מאכלים עתירי מלח (חטיפים,פיצוחים,חמוצים,מלח) ופחמימות, בכלל ובמיוחד יום לפני השקילה.
4. לא נישקל בימים שלפני המחזור או כשמרגישים נפוחים מידי או נישקל וניקח את זה בחשבון.
5. ננהל יומן אכילה כדי למנוע אכילת יתר לא מודעת וכן אכילה מועטה מידי.
6. נפיחות בגלל תסמונת קדם וסתית - ניתנת לשיפור בעזרת תוספי תזונה כמו מגנזיום, ויטמיני B.
7. נשתה חליטות משתנות - חליטות של סרפד ופטרוזיליה. 2-3 כוסות ביום.
8. נצרוך יותר מזונות המכילים אשלגן - תפוזים, בננות, תפוחי אדמה, מלון ואבטיח, קטניות ועדשים (גם בצורת מרק). גזר, אבוקדו, אפונה, מוצרי החיטה המלאה (פסטה מחיטה מלאה).
לסיכום:
הצטברות נוזלים יכולה לגרום לעליה של חצי ואפילו ק"ג או יותר במשקל. לעתים תהיה צבירת נוזלים מבלי שנדע את סיבתה. חשוב להכיר את הגוף ולדעת מה קורה בזמן ביוץ ועד המחזור מבחינת צבירת הנוזלים והמשקל. חשוב להיות מודע לתזונה ולפעילות הגופנית. מומלץ להקפיד ולהמשיך לשמור על האכילה הנכונה ולהישקל שוב לאחר המחזור או לאחר יומיים אם הסיבה אחרת. חשוב לזכור שהדרך היחידה להמשיך לרדת במשקל מבלי לגרום לגוף להתגונן ולאגור שומנים היא הקפדה על אורח חיים ותזונה בריאים.
לטיפים נוספים, אשמח אם תבקרו באתר - אירית סדן נטורופתית, אימון תזונה ודיאטה, מומחית לדיקור אוזן.
אירית סדן נטורופתית