דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות כוסמת, חצילים ופלפלים קלויים
קציצות כוסמת, חצילים ופלפלים קלויים
קציצות כוסמת עם מרכיבים בריאים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 24 קציצות כוסמת (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הכוסמת יחד עם המים והתבלינים למשך כ- 20 דקות, עד שהמים נספגים והכוסמת מבושלת. מצננים.
  • 2 במקביל קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 185 מעלות, עד שקליפתם משחירה מעט. מצננים, קולפים את הקליפה וקוצצים דק. את החציל חותכים לקוביות קטנות ומאדים כ- 10 דקות בשמן הזית והמים תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך, מצננים וקוצצים.
  • 3 לקערה מכניסים את הכוסמת המבושלת, החצילים והפלפלים הקצוצים, וכן את הטחינה הגולמית ושיבולת השועל. מערבבים הכל יחד תוך כדי לישה (כדי שהתערובת תקבל מרקם אחיד). טועמים ובודקים תיבול - הכוסמת אוהבת תיבול חזק ודומיננטי.
  • 4 יוצרים קציצות מן התערובת בגודל כף היד בערך. מניחים על נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם טחינה.

הכוסמת קלה לעיכול, עשירה במינרלים וחלבונים מן הצומח והינה ללא גלוטן. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וקלייה. התבלינים במתכון לפי הטעם.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לימור פפר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6997
חלבונים (גרם)2.2 3.08
פחמימות (גרם)1014
מתוכן סוכרים (גרם)1.46 2.03
שומנים (גרם)2.71 3.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.64
נתרן (מ"ג)118.52165.57
סיבים תזונתיים (גרם)1.65 2.3
מים (גרם)55.7577.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.2847.88
ויטמין B (מ"ג)1.141.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.791.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.0912.7
ויטמין C (מ"ג)39.7355.5
ויטמין E (מ"ג)0.440.61
ויטמין K (מק"ג)1.652.3
סידן (מ"ג)8.211.45
ברזל (מ"ג)0.540.76
מגנזיום (מ"ג)26.4136.89
זרחן (מ"ג)44.261.75
אבץ (מ"ג)0.320.44
אשלגן (מ"ג)101.53141.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 16.3% 13.3% 60.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.