דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חרוסת קלה וטעימה לפסח

מצרכים למתכון

722 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הצימוקים והתפוח המיובש בכמות גדולה של מים קרים למשך כמה שעות או ללילה.
  • 2 לסנן את הצימוקים והתפוח המיובש מהמים, להוסיף את התמרים ולהניח את הכל בסיר יחד עם פרוסות התפוח הטרי.
  • 3 להוסיף חצי כוס מים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל על נמוכה עד שהתפוח מתרכך (כ- 10 דקות).
  • 4 להוריד מהאש ולטחון את תכולת הסיר בבלנדר, להוסיף את מיץ וגרידת התפוז, ולהמתיק עם דבש לפי הטעם. לשמור את החרוסת במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,173163
חלבונים (גרם)8.7 1.2
פחמימות (גרם)30442
מתוכן סוכרים (גרם)195.91 27.13
שומנים (גרם)1.77 0.25
מתוכם שומן רווי (גרם)0.35 0.05
נתרן (מ"ג)76.2210.56
סיבים תזונתיים (גרם)22.92 3.17
מים (גרם)370.851.36
ויטמין A (מק"ג)5.860.81
ויטמין B (מ"ג)7.91.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.670.09
ויטמין B3 (מ"ג)5.470.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.950.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.721.62
ויטמין C (מ"ג)24.583.4
ויטמין E (מ"ג)0.560.08
ויטמין K (מק"ג)7.771.08
סידן (מ"ג)113.4215.71
ברזל (מ"ג)4.090.57
מגנזיום (מ"ג)71.249.87
זרחן (מ"ג)211.429.28
אבץ (מ"ג)0.820.11
אשלגן (מ"ג)1,566216.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 0.5% 2.6% 90.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.