עוגת שכבות גבינה ללא אפייה ומפנקת במיוחד עם מחיות פיסטוק ומנגו מיוחדות ושוקולד לבן - מתאימה מאוד כעוגה לימי הקיץ החמים וגם לחג שבועות, 326 קלוריות למנה, 282 קלוריות ל-100 גרם
1 בקערה קטנה המתאימה לחימום במיקרוגל ממיסים את מחית המנגו והשוקולד הלבן (לשכבת המנגו) בפולסים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד.
2 טובלים במעט חלב (לא להטביע בחלב) ומצופפים את לשונות החתול אחד ליד השני בתחתית תבנית אפייה עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. ייתכן ותצטרכו לשבור כמה כדי לכסות כמה שיותר שטח.
3 בקערה נוספת המתאימה לחימום במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן והחלב בפולסים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד, עוד רגע התערובת הזאת תיכנס לבלילת הגבינה והיא חייבת להיות בטמפרטורת החדר לפחות.
4 בקערת המיקסר שמים את הגבינות, השמנת להקצפה, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר, ומתחילים להקציף תחילה במהירות נמוכה עד שהכל מתאחה ולאחר מכן במהירות גבוהה עד שהתערובת מתעבה.
5 מוסיפים את השוקולד וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מחלקים את הבלילה ל- 3 חלקים כאשר 2 מתוכם יקבלו תוספת.
6 שופכים שליש מהבלילה שאינה מקבלת תוספת לתבנית ומחליקים אותה. לשליש נוסף מוסיפים כף מחית פיסטוק, מערבבים עד לאחידות ואז משטחים בעדינות על גבי השכבה הראשונה.
7 את תערובת המנגו-שוקולד לבן שהכנו בתחילת התהליך שופכים על השליש הנוסף ומערבבים לאחידות. שופכים בעדינות ומשטחים על שכבת הפיסטוק.
8 מכניסים למקרר ללילה (כ- 8 שעות) לייצוב של העוגה או למקפיא לשלוש-ארבע שעות, ואז אפשר ליהנות מהעוגה כעוגת גלידה שמתאימה לימים החמים האלה.
9 בתיאבון
טיפים וגיוונים:
1 לשונות חתול אלו אותן עוגיות שמשמשות להכנת עוגת טרמיסו, ואפשר למצוא אותן בכל סופר במדף של מזון תינוקות. מי שרוצה יכול להשתמש בתחתית של פתיבר טחון וחמאה (יחס של 150 פתיבר ו- 80 גרם חמאה מומסת).
2 אני השתמשתי בגבינת 16% שומן. למי שאין או לא מוצא, גבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר גם תעשה את העבודה.
3 למי שאין מחית מנגו יכול להשתמש במנגו טרי. תזדקקו ל- 1-2מנגו (תלוי בגודל), קולפים, שמים במעבד מזון ומודדים קצת פחות מחצי כוס.
4 מחית פיסטוק קונים בכל חנות שמתמחה באפייה. מי שאלרגי או ממש לא מסוגל לחיות עם פיסטוק יכול כף מחית נוגט. יוצא מעולה!
הערך התזונתי לא כולל את מחיות הפיסטוק והמנגו. ניתן להשתמש כמובן עם שקף לתבנית אך לא חובה. ניתן להמיר את מחית הפיסטוק למחית אגוזי פקאן או לחילופין להשתמש במחית נוגט (אגוזי לוז).